Amatörlagets målvakt åt paj under match - riskerar straff

Sutton Uniteds resa till FA-cupens femte omgång har uppskattats i hela England som ett bevis på att cupmagin fortfarande lever. Amatörlagets reservmålvakt, 45-årige Wayne Shaw, har personifierat det charmiga med laget - men kan nu straffas av engelska fotbollsförbundet (FA). Detta sedan den något rundmagade Shaw ätit en paj under matchen.

ANNONS
|

Det blev inte ännu en superskräll i FA-cupen. Efter att Lincoln överraskat hela England genom att besegra Burnley och ta sig till kvartsfinal var det under måndagskvällen Sutton United som hade chansen att slå fotbollens Goliat, i detta fallet Arsenal.

Men London-laget vann med 2–0 och slapp skämmas. Fokus under matchen låg dock inte på resultatet.

Suttons andremålvakt Wayne Shaw har blivit något av en kändis under uppladdningen till matchen, mycket på grund av hans lätt tveksamma fysiska status.

Åt paj under match

Shaw levde upp till amatörbilden fullt ut under matchen då han, i underläge 0–2 och med cirka tio minuter kvar, plockade fram och åt en paj på bänken.

ANNONS

Nu riskerar upptåget att ge honom reprimander. Flera spelbolag erbjöd odds på att Suttons spelare skulle äta paj under matchen och enligt Daily Mail ska FA nu utreda händelsen. Oddsen - ungefär åtta gånger pengarna - gjorde att Shaw ville skoja och äta pajen.

– Jag vet att oddsen låg på åtta mot ett. Jag tänkte att jag skulle skämta till det och göra det. Vi hade bytt klart och vi låg under med 0-2, säger Shaw som syntes i arenans bar i halvtid.

– Jag gick och hämtade den i köket i halvtid. Jag hade allt klart.

På frågan om han hade spelat på händelsen själv svarade Shaw:

– Jag tror några har gjort det. Men vi får självklart inte tippa. Jag tror några kompisar och några fans gjorde det.

ANNONS