Alvbåge: "Det blev känslosamt"

För John Alvbåge var det mer än bara en allsvensk fotbollsmatch. Han rördes till tårar – när den bortgångne kompisen och före detta målvakten Anders Karlsson hyllades före avspark. – Det blev känslosamt, säger IFK-keepern.

ANNONS
|

Anders Karlsson är Örebro SK:s meste spelare genom tiderna med 436 matcher. I november ifjol försvann han – och polis, hundpatruller och hemvärnssoldater sökte efter honom. Men förgäves, och rätt snart lades letandet ner.

Teorin var att Karlsson hade gett sig ut på långfärdsskridskor på Hjälmaren – och helt enkelt ramlat igenom isen.

Och i lördags hittades hans kvarlevor i just Hjälmaren.

John Alvbåge hade Anders Karlsson som målvaktstränare under de sex säsonger han spelade för Örebro SK och de utvecklade en speciell relation.

– Det var en vän som jag träffade varje dag under de åren. I höstas sms:ade vi varandra, gratulerade till bra säsonger – och konstaterade att det var alldeles för längesen vi sågs. Sen hände det där. Man tänker att man ska ringa, men så skjuter man upp det – och till slut är det försent, säger John Alvbåge.

ANNONS

Precis före avspark i det allsvenska mötet mellan Örebro och IFK Göteborg hedrades Anders Karlsson på Behrn Arena. Då kunde inte John Alvbåge hålla tillbaka tårarna.

– Jag visste att det skulle ske någon form av hyllning, men jag kunde ändå inte låta bli att bli påverkad av det. Sedan hade det ingen betydelse för själva matchen, det vara bara att slå bort alla sådana tankar när domaren blåste igång.

Känns det ändå lite skönt att efter ett antal månader i ovisshet om vad som hände Anders Karlsson nu ha fått ett sorts avslut på det?

– Ja, det är kanske lite av en lättnad, en punkt på något sätt. Vi umgicks verkligen varje dag i över sex års tid. Tajmingen blev ju lite speciell, att han hittades dagen före vi skulle spela match i just Örebro. Ja, det blev lite speciellt allting i dag, svarar IFK-målvakten.

ANNONS