Ailton Almeida i Örgryte 2006
Ailton Almeida i Örgryte 2006 Bild: NILS JAKOBSSON

Almeida klubblös - kan börja träna med Öis

Aílton Almeida, 34, är klubblös. Och snart kanske i träning med Örgryte.

ANNONS
|

Aílton Almeida öste in mål för Örgryte 2004-2006. Sedan dess har fansen drömt om en återkomst för anfallaren.

Kanske, kanske har den kommit lite närmare nu.

Almeida har ännu inte hittat någon ny klubb efter Al Jazira (Abu Dhabi) som han tillhörde i fjol. Han är därmed kontraktslös.

Örgryte har uppmärksammat läget och givit 34-åringen, som bor i Göteborg med sin familj, en möjlighet att träna med klubben.

– Vi för en dialog. För oss är det ingen stor grej. Kan vi hjälpa honom att hålla i gång är det kul för oss och bra för honom, säger klubbchef Niklas Allbäck.

ANNONS

– Det är samma sak som när spelare har varit hemma och tränat med oss under somrarna för att hålla i gång. Vi värnar om våra egna.

"Har starka känslor för Öis"

Aílton Almeida har ännu inte gett något definitivt svar på inbjudan. Dialog förs, som sagt.

Vad gäller möjligheten att locka tillbaka Almeida på permanent basis konstaterar Niklas Allbäck:

– Som jag har sagt tidigare vill jag inte spekulera i det. Det är klart att det hade varit fantastiskt om det hade gått, men jag vill som sagt inte spekulera i det.

LÄS MER:Almeida på Gamla Ullevi - öppnar för återkomst till Örgryte

När GP mötte Almeida efter Örgrytes möte med Helsingborg i mitten av augusti stängde han inte dörren för en återkomst – tvärtom.

– Det hade varit jättekul att komma tillbaka. Jag har, som jag säger, starka känslor för Öis och det kommer jag alltid att ha. Jag hoppas att jag ska kunna spela här igen någon dag. Det hade varit roligt, sa han då.

ANNONS