Allsvenskan en poäng bort för Kungsbacka

Kungsbacka DFF spelar under lördagen en mycket viktig match. Vinner man matchen mot bottenlaget Västerås BK30 har man säkrat en plats i Damallsvenskan nästa år.
– Men det kommer bli en tuff match, säger Nellie Persson, lagkapten i Kungsbacka DFF.

ANNONS

Hon är försiktig med att ta ut segern i förskott, även fast mycket talar för att Kungsbacka kommer gå vinnande ur matchstriden.

– Det är ett bottenlag och de krigar för sin överlevnad. De kommer göra allt de kan för att slå oss. När vi spelat mot bottenlag tidigare har vi haft det svårt, vi har spelat bättre mot topplag, säger hon.

Laget behöver bara en poäng för att en plats i Damallsvenskan ska vara klar. Om de däremot förlorar måste tredjelaget i Elitettan, Kvarnsveden, tappa en poäng. För att tala klarspråk: Kvarnsveden måste vinna alla sina tre återstående matcher och Kungsbacka förlora sina tre för att chansen att gå vidare ska raderas.

ANNONS

– Förlorar vi blir det ingen rolig resa hem. Vi ska ta den där jäkla poängen.

Tränaren slutade

Att Kungsbacka DFF faktiskt är i det läget att de står inför dörren till Damallsvenskan är en smått osannolik historia, om man ser till hur det såg ut i laget i början av säsongen.

Inför säsongen hade man en ganska bred trupp och bra tränare, berättar Persson. Men sedan slutade huvudtränaren. Därefter valde flera spelare att lämna, bland annat målvakten och lagets främste målgörare. Sedan slutade den assisterande tränaren.

– Det var väl inte jättebra förutsättningar. Men det har gjort att vi som stått kvar har fått kämpa ännu hårdare och blivit starka tillsammans som ett lag. Vi är vinnarskallar, det är så det ska vara.

– Men nu har det löst sig riktigt bra med Robert Sjökvist som huvudtränare och Anders Magnusson som assisterande tränare. Karro (Karolina Bucaro Stenman) fick förtroende som målvakt. Hon har växt i sin roll och blivit så jäkla bra, säger Persson.

Tror på vinst

Sören Bloom är kommunikationsansvarig för Kungsbacka DFF. Han är imponerad över tjejernas resa och engagemang i klubben.

– Det kan ösregna småspik från himlen men tjejerna skrattar ändå av förtjusning. Har du kul på jobbet så gör du bra ifrån dig.

ANNONS

Han tror på vinst mot BK30, även fast det är "förbjudet" att säga högt.

– Det är så typiskt svenskt att vara försiktig men i hjärtat känner jag att det kommer bli roligt efter matchen.

Han fortsätter:

– Det vore underbart roligt att få bjuda in hela Kungsbacka till sista hemmamatchen nästa vecka och då vara klara för Damallsvenskan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS