Aktivist landade på plan inför EM-stormötet

Stornationerna Tyskland och Frankrike gjorde sig redo för EM-match. Då stormade en man planen – från ovan.

ANNONS
|

Då var det dags. Två av EM:s stora guldfavoriter, Tyskland och Frankrike, skulle mötas Allianz Arena i München. En match många fotbollsfantaster sett fram emot.

Men innan mötet kunde sparkas igång, ja då kom dök det helt plötsligt upp en planstormare – från ovan.

Mannen visade sig vara en miljöaktivist från Greenpeace och innan han landade precis framför en franska bänken kastade han ut en boll med texten ”Kick out oil”.

LÄS MER:Marcus Berg om hatet: ”Har avskärmat mig”

Miljöaktivist som landade på arenan delade ut ett budskap.
Miljöaktivist som landade på arenan delade ut ett budskap. Bild: LUKAS BARTH-TUTTAS

– De flesta verkade mycket förvånade här, säger kommentatorn Lasse Granqvist i TV4:s sändning av matchen.

Det hela kunde dock slutat riktigt illa. Mannen träffade nämligen en kabel på vägen in till arenan, tappade kontrollen och såg ut att krascha rakt in i läktarna i mycket hög fart.

ANNONS

LÄS MER:Ronaldo historisk inför storpublik i Budapest

Men mannen återfick kontrollen, lyckades väja undan från sittplatserna och kraschlandade senare på plan. Efter att bland annat den tyske stjärnbacken Rüdiger kollat till läget hos mannen fördes han ut av säkerhetspersonal.

Aktivisten protesterade mot biltillverkaren Volkswagen, en av sponsorerna till fotbolls-EM, förklarade Greenpeace i ett inlägg på Twitter – där man beklagar utfallet.

"Den här protesten var aldrig menad att avbryta matchen eller skada människor. Vi hoppas att alla är okej och att ingen är allvarligt skadad".

Uefa bekräftat dock att flera personer vårdas på sjukhus för skador i samband med händelsen.

"Den här obetänksamma handlingen – som kunde fått allvarliga konsekvenser för ett stort antal människor på plats – skadade flera personer som nu är på sjukhus och myndigheter kommer att vidta nödvändiga åtgärder”, skriver Uefa i ett pressmeddelande.

Aktivisten anhölls för olaga intrång.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS