Agenten bekräftar: Mittfältaren för samtal med IFK Göteborg

IFK Göteborg är nära att knyta till sig Giorgij Charaisjvili.
När GP når Aleksandar Bursac, som tidigare har uttalat sig som Charaisjvili agent, bekräftar han att han fortfarande företräder 21-åringen - och att samtal med IFK Göteborg förs.
– Det är upp till Göteborg att ta ett beslut, säger han.

ANNONS
|

IFK Göteborg har inte värvat klart.

Under torsdagen kom uppgifter om att klubben är muntligt överens med den georgiska mittfältstalangen Giorgij Charaisjvili.

På sin Facebooksida uppger 21-åringens nuvarande klubb, FC Saburtalos, att deras lagkapten ska vara på väg till Göteborg för att skriva på kontraktet.

"Klubben har visat intresse gentemot Giorgij Charaisjvili och de har kommit överens. Förhandlingar ägde rum under en viss tid, och slutligen kom vi överens i går", skriver man.

Aleksandar Bursac har tidigare uttalat sig som Charaisjvili agent, bland annat när det ryktades om danska Bröndby förra sommaren.

När GP når honom under torsdagskvällen bekräftar han att han fortfarande företräder 21-åringen - och att samtal med IFK Göteborg förs.

ANNONS

– Vi pratar, allt ser bra ut, säger han.

– Han vill lämna sin nuvarande klubb och ta sig ut i Europa. Nu är det upp till Göteborg att ta ett beslut.

Flyger till Göteborg

Giorgij Charaisjvili har bland spelat två landskamper för Georgien, på 94 matcher har han gjort 43 mål för sin klubb FC Saburtalos.

– Han kommer flyga till Göteborg under någon av de närmsta dagarna, säger Bursac.

Hur är han som spelare?

– Det är en offensiv ytter eller nummer tio. Han är en teknisk spelare som ofta utgår från sin vänsterkant för att komma in med sin högerfot. Han har ett bra skott.

Har andra klubbar visat intresse för honom under vintern?

– Vi har pratat med några klubbar från Frankrike och Belgien, men ingen har tagit beslutet att ta honom.

GP har sökt sportchef Mats Gren för kommentar.

ANNONS