Ademola Lookman hyllade Papa Bouba Diop

Under måndagen tog Fulham en skrällseger i Premier League, när bottenlaget besegrade Leicester City. I vinsten gjorde Ademola Lookman ett av målen – och firade genom att hylla den nyligen avlidna Fulham-kultspelaren Papa Bouba Diop.

|

Veckan som varit har tagit hårt på fotbollsvärlden. Först kom beskedet om att Diego Maradona somnat in.

Senare under veckan avled även den senegalesiska kultspelaren Papa Bouba Diop, endast 42 år gammal. Diop är kanske främst ihågkommen för sitt avgörande mål i den laddade VM-matchen mot Frankrike 2002.

I London är han också ihågkommen som en kultspelare för Fulham. I klubben spelade den defensiva mittfältaren 2004-2007, och gjorde åtta mål på 76 matcher.

Under måndagen spelade Fulham sin första match sedan dödsbeskedet. Inför bortamatchen mot Leicester City hyllades Diop med en tyst minut.

Under matchen fortsatte hyllningarna. När Ademola Lookman gav Fulham ledningen i den 30:e minuten sprang han ut till bänken. Där hämtade han en senegalesisk landslagströja med Diop nummer på, som han höll upp mot skyn.

En tydlig hyllning från Lookman, som är uppväxt endast sex kilometer från Fulhams hemmaarena, Craven Cottage.

Fulham fortsatte att hedra Diops minne, och tog till slut en skrällseger. Segersiffrorna mot tabellfyran skrevs till 2–1. Fulhams andra seger i årets Premier League.