Ackermann lämnar Häcken för italiensk storklubb

Det har ryktats under en tid. Nu bekräftar Häckens sportchef Sonny Karlsson att Häcken har nått en överenskommelse med Fiorentina om 17-årige Kevin Ackermann.
– Vi är överens, säger han till GP.

ANNONS
|

Under torsdagen skrev en supportersajt till Fiorentina att Kevin Ackermann var klar för klubben. Än återstår dock den obligatoriska läkarundersökningen innan affären helt är i hamn. Men en övergång är nära. Sonny Karlsson bekräftar för GP att klubbarna är överens.

– Men jag vill inte föregå någonting genom att säga något mer än att vi är överens, säger han.

Är det en bra affär?

– Vi har gått med på en affär. Vi hade inte gått med på den om den inte var okej. Vi är både nöjda och onöjda. Vi vill hemskt gärna att bli spelarna ska bli A-lagsspelare innan de lämnar. Men ibland blir det såhär.

ANNONS

Kevin Ackermann har haft svårt att slå sig in i Häckens allsvenska elva, där Alexander Faltsetas, Erik Friberg och Gustav Berggren stått högre i rang under den gångna säsongen. 17-åringen har hittills gjort två allsvenska inhopp. Debuten, som kom mot GIF Sundsvall i augusti 2017, innebar att Ackermann blev tiderna femte yngste debutant i allsvenskan.

Kontraktet uppges gälla till sommaren 2021.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS