"2021 ska vi spela Champions League-final"

ANNONS
|

Den damallsvenska premiären rullar igång med möte mot Kif Örebro på Valhalla för Göteborg FC. Det blir starten på en säsong då klubben vill ta ytterligare ett kliv mot toppen. I fjol blev det en femteplats. I år är det ett resultat man hoppas överglänsa.

– Vi behöver sikta uppåt och bli bättre än vad vi var förra året, säger klubbens sportchef Lasse Svensson, i samband med att GFC bjuder in till mediaträff.

Men klubbens långsiktiga målsättning är något helt annat. Årets säsong är bara ett delmål på vägen.

– Klubbens målsättning och visionär oerhört tydlig. Vi ska spela Champions League-final 2021, när Göteborg fyller 400 år. Förhoppningsvis blir finalen också i Göteborg.

ANNONS

Årets truppär ung och lovande - men samtidigt saknas mycket rutin och erfarenhet. Men Lasse Svensson väljer att se det positivt och tror att det redan i år kan skördas framgångar för GFC, trots att flera av konkurrenterna på förhand ser starkare ut på pappret.

– Det är jättespännande och fantastiskt roligt att det är så många unga inhemska spelare i vår trupp, som vi hoppas ska lyckas. Vi är i början av en resa.

"Det är dit alla vill nå"

På frågan om klubben ser några farhågor med den tuffa målsättningen svarar han snabbt:

– Farhågor har jag inte. Vi har diskuterat lite målsättningar. Det är nu vi ska förbereda oss på en plats i Champions League. En rimlig målsättning är medalj, plats ett till fyra är realistiskt. Vi ser positivt på det som väntar.

Beata Kollmats är en av de spelare i dagens trupp som har varit längst i GFC. Och honräds inte den höga målsättningen.

– Det är dit alla vill nå. Jag har varit med i CL-sammanhang innan, och det var skitroligt, så det är ju dit man vill nå igen. Jag tycker det är bra att klubben har de ambitionerna.

Ett steg i satsningen är att klubben har börjat skriva längre kontrakt med sina spelare. Något som uppskattas hos försvarsstjärnan.

ANNONS

– Då har man något mer att bygga på. Sedan kan man inte begära att allting ska gå på en säsong. Att nu skavi vara skitbra, eller nu tar vi CL-plats. Men det känns som att vi har kommit en bra bit på vägen.

ANNONS