18-åringen stod för magisk trippelräddning

Han har fått vänta på sin första match. Skulle ha stått senast mot Sandefjord men blev sjuk – nu fick Pontus Dahlberg äntligen göra debut. – Det är jävligt skönt att vara igång, säger han.

ANNONS
|

Den 18-årige målvaktstalangen hade att göra mot danska Bröndby. Men innan han fick visa klass så tvingades han släppa förbi sig två bollar.

– Det är ett friläge och på det andra så kanske jag kan stå lite längre istället för att gå ner, säger han självkritiskt.

Skönt att vara igång?

– Det är jävligt skönt!

Dahlberg skulle ha stått senast mot Sandefjord men blev då sjuk och missade matchen.

– Det var otroligt segt att bli febersjuk men det är skönt att ha fått spela och ha första matchen avklarad, säger han.

Den andra halvleken hade knappt börjat innan Pontus Dahlberg fick visa klass och det rejält. Med en galen trippelräddning räddade han sitt lag tre gånger om från öppna mål.

ANNONS

– Det var skönt att börja andra halvlek med den. Man växer och får självförtroende men jag hann inte tänka utan försökte bara göra mig så stor som möjligt och hoppades att han skulle skjuta på mig, säger han med ett leende.

Tankarna efteråt?

– Jag tänkte inte så mycket utan är så inne i det att man bara kör. Man är i ett flow och försöker bara bygga vidare.

Matchen mot Bröndby slutade 2–2 och straffar fick avgöra. Då klev Pontus Dahlberg återigen fram och agerade hjälte när han knep en av straffarna. För det tackar han lagkamraten, Emil Salomonsson.

– Vi tränar en del därhemma och även här. Han är en så pass bra straffskytt att det sporrar att köra med honom. Man måste verkligen ha ett bra frånskjut för att ta hans straffar. Han är en av de bästa i allsvenskan på straffar.

Du räddade straffen med munnen?

– Jag tog den med handen och sedan upp i munnen. Det är det nya, säger han och skrattar.

– Det blir soppa med sugrör nu.

Nervöst inför första starten?

– Nja. Det är alltid lite speciellt med första matchen men det gick helt okej för egen del men det finns mycket att slipa på fortfarande.

ANNONS
ANNONS