Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

17-åringen nära drömdebut för Öis: "Framtiden är ljus"

Det var nära att bli en riktig drömdebut för Mohamed Said, 17, mot Syrianska. Men talangen fick lämna planen mållös.… – Jättekul att få debutera på hemmaplan inför alla supportrar, säger han.

William Astahkadeh och Daniel Sliper såg till att Öis kunde vinna ganska komfortabelt mot Syrianska. Publiken på Gamla Ullevi jublade dock nästan mest med dryga fem minuter kvar när 17-årige Mohamed Said fick hoppa in och debutera för Öis. 
Den lovande talangen har haft en vecka som få andra. Förra söndagen blev han hjälte för U19-laget i en seriefinal, i onsdags skrev han ett lärlingskontrakt hösten ut med A-laget, i torsdags tränade han med A-laget och i går fick han göra debut på Gamla Ullevi.
– Jag tänkte: "Fan vad gott att göra debut nu på hemmaplan". Det här var min vecka, så jag ville bara gå in och göra min grej. Jag ville göra mål men det var synd att han räddade där, säger Said och fortsätter.
– Jag tänkte placera in bollen där man han räddade den.

Hur var det att få debutera?
– Det var kul att få göra debut, att få göra det på hemmaplan och inför alla supportrar.

Blev du nervös när du förstod att du skulle få hoppa in?
– Nej, jag blev inte så nervös. Jag tänkte redan innan matchen att jag kanske kunde få debutera. Jag var inte nervös men sen är det en stor skillnad på U19 och på A-laget. Jag tänker bara köra allt jag kan nu. Den här nivån är bra för mig och det är jättekul att få debutera redan som 17-åring.

Hur har den här veckan varit för dig?
– Vi vann serien med U19, jag avgjorde och sen skrev jag kontrakt. När vi fick några spelare som inte kunde vara med nu så var det bara att göra debuten och nu ska jag fortsätta såhär. 

Tanken nu är att han ska fortsätta träna med A-laget under hösten och förhoppningen från Said själv är givetvis att få fler chanser.
– Jag hoppas få fler matcher och även att få göra mål. Det hade varit roligt, säger han.

Sen satsar du på ett A-lagskontrakt nästa år?
– Ja, det stora A-lagskontraktet är målet. Jag hoppas att det går bra för mig på hösten nu. Men jag tycker alla spelare i U19-laget är bra. Jag tror att fler kommer att få chansen och framtiden ser ljus ut.

Sören Börjesson debuterade själv en gång i tiden – långt innan Mohamed Said var född. Öis-tränaren stod och småmyste efter matchen över 17-åringens pigga inhopp.
– Det var jättekul att han kunde få chansen att känna på det. Jag satt i perfekt läge när han fick chansen och han tänka "Kanske, kanske" men målvakten läste honom lite där, säger Börjesson.

Läs mer om ÖIS
Mest läst