Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Örgrytes Atashkadeh borta i tre månader

Här är William Atashkadeh skadedom: Total avslitning av ledbandet på insidan av knäet och sannolikt en meniskskada. – Det brukar ta tre månader att ta sig tillbaka, säger Öis-läkaren Lars Petersson.

Inte nog med en 1–2-förlust - Örgryte tvingades dessutom se William Atashkadeh linka av skadad i det första kvalmötet med Mjällby. Orsaken var en tuff tackling från David Löfquist som resulterade i ett rött kort.

Efter en röntgen under fredagen fick Atashkadeh sin skadedom. Den var inte rolig att ta emot. Anfallaren har en total avslitning av ledbandet på insidan av knäet och sannolikt en meniskskada.

– Positivt dock att korsbandet har klarat sig, säger Lars Pettersson.

Hur länge blir han borta?

– Det brukar ta tre månader. Sedan ska han tillbaka i träning.

Kan han tvingas till operation?

– Det får vi överväga. Vi har inte haft den diskussionen än.

Elmanders status: "Det är osäkert"

Med det sagt kommer Atashkadeh naturligtvis inte delta när Örgryte kliver in i superettan-kvalets andra möte med Mjällby under lördagen. Trots det fanns han med i den matchtrupp som Örgryte publicerade på sin hemsida.

– Det var en chansning innan vi visste hur illa det var, säger Lars Pettersson.

Övrigt gällande matchtruppen: Både Johan Elmander och Danny Ervik, som har brottats med krånglande baksidor, finns med. De lär dock inte kunna göra mer än inhopp.

– Danny sitter på bänken. Kring Johan tar vi ett beslut i morgon (lördag). Det är osäkert, säger Lars Pettersson.

Mer noterbart kring matchtruppen är att Martin Mutumba petas på nytt.

Fakta: Örgrytes matchtrupp
Stojan Lukic, Kristoffer Björk, David Johansson, Johan Hammar, Hannes Sahlin, Jacob Ericsson, Fredrik Björck, Danny Ervik, Daniel Sliper, Andreas Östling, Albin Skoglund, Daniel Paulson, Emil Skogh, Rasmus Andernil Bozic, Sebastian Carlsen, Jens Cajuste, Johan Elmander, Hakeem Araba, William Atashkadeh, Mohamed Said

Mest läst