Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/6

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Örgryte IS mästare efter derbyvinst

  Örgryte IS blev sista mästarna i Gothia cup 2018. Efter ett Göteborgsderby mot Västra Frölunda IF stod de till sist som vinnare.
  – Det är helt underbart, säger Kevin Fransson i Öis.

  Lag från alla världens hörn kommer till Göteborg för att spela Gothia cup. Till sist skulle det ändå koka ner i ett Göteborgsderby. Örgryte IS mot Västra Frölunda IF.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Matchen blev precis det där som ett derby ofta blir. Tight, tillknäppt och mycket känslor på läktarna.

  Det gick att utskilja ett visst spelövertag för Örgryte. Men det skulle ändå krävas ett självmål för att separera lagen innan Örgryte stod som vinnare.

  – De har några farliga chanser men det har vi också. I slutändan är det enligt mig rätt lag som vinner, säger Kevin Fransson i Öis efter matchen.

  För många av Öis-spelarna är lördagens vinst en revansch från förra året. Då många av spelarna var med i laget som förlorade P18-finalen efter straffläggning.

  – Det känns så skönt att äntligen få vinna. Vi torskade ju förra året och det kändes hemskt så det är så skönt att få revansch, säger Fransson.

  "Nästa år är det guld som gäller"

  Matchen fick en riktigt derbyinramning på Gamla Ullevi. Fans från båda lagen hade tagit sig till Ullevi och gjorde sitt för att stödja sina lag.

  – Det är såklart extra skönt att vinna detta. Med tanke på att man har kompisar som spelar och supportar andra laget så det är såklart alltid en extra kick att få vinna detta, säger Kevin Fransson.

  För Västra Frölundas del finns det möjlighet till revansch i Gothia cup nästa år. Många av killarna var ett år yngre än P18.

  – Vi har ju en chans till så är det ju. Vi har ett brons och två silver så nästa år är det ju guld som gäller, säger Theodor Olsson i Västra Frölunda.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.