Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Fotboll%2C+Superettan%2C+%E2%80%A6rgryte+-+Gefle
Sören Börjesson, assisterande tränare, och Jens Cajuste. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Örgryte förlänger med mittfältstalangen

Jens Cajuste, 18, blir kvar i Örgryte. Under lördagen meddelade klubben att parterna har enats om ett kontrakt över 2018.

Jens Cajuste anslöt till Örgryte redan som tioåring. Sedan dess har han tagit sig igenom hela akademin och upp till toppen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

2016 debuterade han först i superettan för att senare samma år skriva under sitt första A-lagskontrakt.

Nu förlängs det avtalet med ett år.

– Jens är ett jättespännande framtidsnamn. I år har jag bara sett honom spela en gång, men det gav verkligen mersmak måste jag säga. Han visade prov på jättebra egenskaper. I grunden ser jag honom som en offensiv mittfältare, men han har storleken och närkampsspelet för att klara av en roll som balanserade innermittfältare också, säger Öis tränare Thomas Askebrand till klubbens hemsida.

Jens Cajuste själv:

– Det ska bli kul att få fortsätta i Öis, verksamheten jag har tillbringat en stor del av mitt liv i. Det känns som rätt ställe för mig att vara på för att utvecklas till en bättre spelare. Det är mitt mål nästa år, att utvecklas och bli en bättre spelare. Att lära mig av mina lagkamrater och tränare som finns i laget.

Under 2017 fick Cajuste speltid i tre superettan-matcher. 18-åringen fick dessutom förtroendet från start i den helt avgörande kvalmatchen hemma mot Mjällby.

Läs mer om Örgryte IS
Mest läst