Gabriel Altemark Vanneryr, Allan Mohideen, Lars Fuhre, Dida Rashidi.
Gabriel Altemark Vanneryr, Allan Mohideen, Lars Fuhre, Dida Rashidi. Bild: Bildbyrån

Öis-värvningarnas tuffa verklighet

Färska nyförvärv i somras. Vana bänknötare nu.
– Det är lite surt att man inte får spela, säger Dida Rashidi.

ANNONS
|

Lars Fuhre, Gabriel Altemark Vanneryr, Dida Rashidi och Allan Mohideen var Örgrytes fyra sommarvärvningar. De fick mycket förtroende till en början, särskilt Lars Fuhre och Gabriel Altemark Vanneryr.

Det där har dock förändrats och under de tre senaste omgångarna har de fyra bara noterats för två starter – tillsammans.

Allan Mohideen mot IK Brage, Gabriel Altemark Vanneryr mot IK Frej.

Annars är det idel bänkningar.

– Det handlar definitivt om konkurrens. När de kom i somras hade vi en del avstängningar. Då hade de lite speltid. Sedan har de andra kommit tillbaka och vi har bra och tuff konkurrens på träningarna. De är inte långt efter någon annan, det är jämnt skägg mellan de flesta. Det är mer en formsak vilka som spelare. Och vi har gått bra på slutet, då finns det ingen anledning att byta lag heller, säger tränaren Thomas Askebrand.

ANNONS

146 minuter på nio matcher

Dida Rashidi är den som har spelat minst av nyförvärven, 146 minuter på nio matcher.

På det centrala mittfältet Hannes Sahlin ofta gått före både honom och Lars Fuhre.

– Första starten gick bra, men då blev jag utbytt strax efter paus. Jag förstår inte varför, ett taktiskt byte förmodligen. I andra starten, mot Gais, var jag inte bra. Hela laget var inte bra. Efter det har jag inte fått chansen, säger han som dock inte ångrar flytten.

– Nä, jag ångrar inte något. Det känns bra faktiskt! Lite surt att man inte har fått spela bara.

– Men jag tränar på. Jag spelar matcher varje dag, det är så jag tänker. Jag visar att jag vill starta och vara med. Sedan måste man få chansen också.

"Vi vill avsluta bra"

Under tisdagen ställs Örgryte mot Degerfors hemma på Gamla Ullevi. Båda lagen står på 37 poäng och har egentligen inte så mycket att spela för.

Det är för långt upp, det är för långt ner.

– Men vi vill avsluta bra, så det är bara att köra på, säger Thomas Askebrand som saknas den skadade trion Jesper Jörnvik (baksida lår), Allan Mohideen (axel) och David Engström (huvud). Den sistnämnde är dock nära comeback.

ANNONS

– I dag (måndag) var han med på smålagsspel, så han ska nog kunna vara med i någon eller några av matcherna på slutet, säger Askebrand.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS