Öis värvar från rivalen: "Kommer bli hetsigt"

Danny Ervik återvänder till Öis. Försvararen har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2018. – Det känns bra, väldigt skönt. Det gick snabbt, säger han.

ANNONS
|

Han spelade för Öis under åren 2005-2011 och har spelat för flera andra klubbar, däribland Falkenberg och nu senast från Gais. Där blev det ingen förlängning för Ervik. Nu återvänder han till Öis och har skrivit på över säsongen 2018.

– Det känns bra, väldigt skönt. Det har gått väldigt snabbt, säger han till GP.

Hur snabbt?

– Någon vecka bara sedan kontakten togs. Så det gick undan.

Hur ska det bli att återvända?

– Det kommer att bli lite speciellt såklart. Jag var ju där och provtränade när jag var 14 år gammal och kom dit sedan året efter. Jag är ju mer eller mindre uppväxt i klubben. Många tränare är kvar sedan min tid annars är spelarna ganska utspridda.

ANNONS

Ervik lämnar Gais för Öis – ett steg mellan två rivaler. Ett steg som redan väckt en del ilska på sociala medier.

– Klart att det kommer bli lite hetsigt, det förstår jag. Det är lite känsligt men jag kan inte göra så mycket. Jag kan bara hålla käften och prestera på planen och det är det jag kommer att göra.

Att det blev ett så långt kontrakt som över säsongen 2018 – ovanligt i superettan – var inte så konstigt. Ervik hade kunnat skriva på ett ännu längre kontrakt.

– Ja, det hade jag. Men det känns som att klubben tänker långsiktigt och det är bra. Bra både för spelaren och för klubben.

Nu väntar lite semester för Danny Ervik innan han i början av december gör första träningspassen med Öis.

Danny Ervik

Född:1989-02-24

Position:Högerback

Moderklubb:Utbynäs SK

Tidigare klubbar:Örgryte IS, Falkenbergs FF, Mjällby AIF och Gais.

ANNONS