Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/11

Öis vände och vann – han leder laget nästa säsong

Det bjöds på rejäl dramatik på Gamla Ullevi. Öis var på väg ut ur superettan – då klev Mohammed Said, 17, in och tog matchen till förlängning där Hakeem Araba blev stor hjälte.

Det var ett Öis som var piskat att vinna efter förlusten på Strandvallen i onsdags med 2–1. Men då som nu så bjöd Öis på en riktigt svag första halvlek. Då som nu så straffade det sig.
Daniel Sliper var nära för Öis vid två tillfällen men det var Mjällby som skulle ta ledningen. Veteranen Fredrik Björck som gjort minicomeback under kvalet blev olycksfågel när han orsakade straff för Mjällby.
Ett beslut där Öis-spelarna inte alls höll med domaren Johan Krantz. Stojan Lukic knep dock straffen från Oskar Sverisson men medan spelarna i Öis jublade så kunde Granit Stagova bomba in ledningsmålet för Mjällby.

Ett mål som gjorde att Öis var tvingat till att göra minst två för att ta matchen till förlängning – tre för att vinna.

LÄS ÄVEN: "Ingen tvivlar längre på Mohamed Saids talang"

I den andra halvleken bytte Sören Börjesson in talangen Mohamed Said, 17, han behövde bara ett par minuter på sig att nicka in 1–1 och ge Öis hopp om ett nytt kontrakt. Vem som gjorde 2–1 för Öis och tog matchen till förlängning – jo Mohammed Said.

Väl i förlängningen var Öis närmast att avgöra matchen när Hakeem Araba nickade i ribban. Araba skulle få revansch i slutet av förlängningen när han nickade in bollen och säkrade spel i superettan 2018 för Öis.

LÄS ÄVEN: Matchhjältarna efter segern: "Kommer aldrig glömma den här matchen"

Askebrand tar över som tränare

Öis har ett stort jobb framför sig. Klubben kommer tappa mängder av spelare. Dock har klubben redan gjort klart med en ny tränare till nästa säsong.

GP kunde avslöja att Thomas Askebrand skulle ta över Öis i slutet av oktober. Något som väntas bli officiellt inom kort. Enligt uppgifter till GP ska han presenteras för spelarna under söndagen.
– Vi kommer att presentera en tränare imorgon för spelartruppen. När det gäller namn har jag inga kommentarer, säger ordföranden Joacim Nordh.

Som sina assisterande får han Sören Börjesson och Fredrik Björck. Den sistnämnde har erbjudits ett kontrakt som assisterande tillsammans med just Sören Börjesson.

Läs mer om Öis 2016
Mest läst