Öis straffade i slutminuterna

Öis var på väg mot andra raka segern – då fick Öster straff med tre minuter kvar och två poäng försvann från Sällskapets konto. – Det är mest besvikelse nu, även om vi krigar på bra återigen, säger Johan Hammar.

|

Det dröjde nästan en timme innan det blev riktigt hett på Myresjöhus arena. Hakeem Araba gick i backen, till synes efter en smäll mot ansiktet, och var ordentligt sur - oklart på vem. Det var en av få tydliga känsloyttringar i en match som kändes väldigt mycket serielunk.

Första halvlek var händelselös sånär som på ett Albin Skoglund-avslut strax utanför och en skada på Östers Sebastian Crona. Solen i Växjö värmde mer än spelet – fram till Arabas utbrott. Engelsmannen fula ord och boxningsmatch med det egna avbytarbåset verkade väcka lagkamraterna.

Kort därefter fick Öis hörna. Den tajmade kapten Johan Hammar perfekt. Planens längste spelare tappades av någon outgrundlig anledning bort av Östers försvar och då firades 0-1 snart av de fåtaliga men sångstarka Öis-supportrarna på plats.

– Det var riktigt fint faktiskt. Jag kommer upp bra. Det andra i år, det var skönt, säger Hammar.

Därefter inleddes en bra period för Sällskapet. Flera frisparkslägen skapades strax utanför straffområdet – men avslutskvalitén på dem var undermålig. Daniel Paulson sköt inga frisparkar men däremot ett volleyskott, väl utfört. Den gången klarade dock Robin Malmkvist i Öster-målet.

När klockan tickade upp mot de 90 satte Öster allt på ett kort – vid förlust hade smålänningarnas hopp om en kvalplats till allsvenskan definitivt dött. Anfallsveteranerna David Johannesson och Dragan Kapcevic kom in samtidigt med kvarten kvar.

Öis svarade med att gå ner på en fembackslinje – och spikade länge igen. Men ordentligt tillbakatryckta kom tillslut ett hemmamål. David Johansson fällde ut en arm, en hemmaspelare föll – och fick straff. Lagkapten Hammar var upprörd över beslutet och varnades för protest.

– Det är inte straff ens en gång på miljonen, säger han.

– Jag säger några väl valda ord vilket man kanske inte ska göra, men vi vill såklart vinna här.

Straffen satte Karl-Johan Lindblad säkert. Klockan stod på 91 minuter. Tre poäng blev en. Glädje blev ilska och besvikelse.

Även om fem raka utan förlust inte är fy skam.

– Jag är stolt över laget. Vi har fått ordning på grejerna, säger Hammar.