Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
1/8

Öis såg rött – och förlorade mot serieledaren

Rött kort efter sex minuter – då var Öis, där flera spelare matchen igenom visade irritation mot domaren, chanslöst hemma mot Brommapojkarna.

Öis ställdes in för en tuff utmaning på förhand när serieledande Brommapojkarna kom på besök till Gamla Ullevi. Och om uppgiften var svår att hantera från start skulle den komma att bli ännu mer krävande efter att Häcken-lånet Albin Skoglund redan i den sjätte minuten fick syna det röda kortet. 

Skoglund satsade tufft i en duell med Erik Figueroa på mittplan och domaren Fredrik Klitte bedömde det som vårdslöst spel och visade ut 20-åringen till flera Öis-spelares och Marcus Lantz ilska. 

Trots en man mindre stod Öis upp bra inledningsvis. BP ägde mycket boll, men hade svårt att vaska fram några riktigt heta målchanser. Men baklängesmålet skulle komma för Sällskapet.  

På en hörna från ex-öisaren Markus Gustafsson nådde tabellettans lagkapten, Gustav Sandberg Magnusson, högst och nickade dit 0-1 i krysset. 

Innan paus var det sedan nära att bortalaget också fick dit tvåan, men Öis lyckades få undan bollen efter att den hade tagit i både Stojan Lukic ribba och stolpe. 0-1 var ställningen i paus.  

Till den andra halvleken valde tränare Marcus Lantz att ta in Hannes Sahlin och plocka av Daniel Sliper, men bytet fick ingen positiv effekt för hemmalaget. I stället kunde Kevin Kabran, i den 49:e minuten skicka iväg en projektil, som via Öis-spelare letade sig i nät bakom Lukic. 

BP hade flera farliga chanser

Örgryte försökte att hitta en väg in i matchen men numerärt överlägsna Brommapojkarna hade full kontroll på händelserna. Och det var aldrig riktigt nära att Öis, där flera spelare upprepande gånger i den andra halvleken tydligt visade sitt missnöje mot domare Fredrik Klitte, lyckades skapa någon nerv i matchen. I stället var det flera gånger nära att bortalaget ökade på sin ledning. Viktor Gyökeres var en ribbträff ifrån att dunka in 0-3 och innan slutsignalen ljöd han också Kevin Kabran med att skicka iväg ett skott som tog klockrent i stolpen. 

Förlusten var Örgrytes andra på Gamla Ullevi i år och resultatet gör att Marcus Lantz manskap nu har förlorat fem av lagets sex senaste matcher. 


Brommapojkarna har under året dominerat serien och går av allt att döma mot Allsvenskt avancemang. Inför omgång 18 i Superettan har de tio poäng ner till Helsingborg som ligger på kvalplatsen. 

– Det blir en häftig match, vi möter det lag som har varit outstanding i Superettan. Det blir en härlig utmaning att få mäta oss med Brommapojkarna, säger Örgrytes tränare Marcus Lantz.

Lantz beskriver Brommapojkarna som ett lag med oerhört bra passningsspel och med många spelare som deltar i anfallen. Men inför matchen på Gamla Ullevi hoppas han kunna störa dem högt upp i banan.

– Det är inte så enkelt men vi vill kunna vinna bollen på bra ställen. Så att vi kan sätta igång vårt anfallsspel högt upp i banan. Vi vill självklart försöka styra matchen och spela vårt spel, berättar han.

Läget i truppen är relativt oförändrat mot senast. Kristoffer Björk och Tommie Veljovic är tillbaka i truppen igen, medan Daniel Paulson är avstängd. Trots skador på spelare som inför säsongen var tänkta som startspelare är det inte aktuellt med några nyförvärv.

– Det är helt stängt. Det finns inga möjligheter till att plocka in någon. Händer det inget drastiskt så blir det inget, berättar Lantz.

Trots att laget hamnat i mitten av tabellen är Marcus Lantz nöjd med var laget befinner sig.

– Det är ju lite som vi har sagt inför säsongen, vi ville etablera oss i Superettan. Förra året var den bästa placering Öis haft på sju-åtta år. 2018-2019 Hoppas vi att vi kan börja kika uppåt, säger Lantz.

Han fortsätter:

– Vi bygger långsamt och ser att det blir förbättring hela tiden. Svart på vitt är ju läget bra. Klubben har inte var varit så här bra på sju-åtta år. Alla runt Öis borde ta åt sig av det. Det tar vi med oss inför fortsättningen. Vi ser positivt på framtiden, säger Marcus Lantz.  

Se mer från - Örgryte IS
Mest läst