Öis riskerar nya böter

ANNONS
|

Det var under måndagen i den 65:e matchminuten mellan Örgryte och Assyriska som händelserna ägde rum. Domaren hade precis visat ut Assyriskas backSortiris Papagiannopoulosut i omklädningsrummet samt tränaren Azrudin Valentic upp på läktaren.

I samband med händelserna flög en halvfylld PET-flaska från andra etaget ned på planen och träffade en av Öisledarna på axeln.

Händelserna är anmälda till disciplinnämnden. Och nu riskerar de rödblåa böter.

– Det säger sig självt att det inte är bra för ekonomin, säger Kent Carlzon. Vi har en tight ekonomi som det är.

Enligt Örgrytes säkerhetsansvarig, Björn Nilsson, måste disciplinnämnden först ta ställning till hur allvarlig händelsen är, vilken klubb som bär ansvaret för personen och det inkastade föremålet. Först därefter kan klubben straffas. Skulle disciplinnämnden dock inte ha möjlighet att identifiera personen finns det risk att Öis får betala boten i egenskap av arrangör.

ANNONS

– Personen är i alla fall okänd för oss och klubben, säger Björn Nilsson. Men skulle en anmälan upprättas mot oss har vi tillgång till videomaterial av händelserna.

Förutom söndagens händelser har klubben även tvingats till böter på 15 000 kronor efter att delar publiken använt sig av två rökpjäser i samband med hemmamatchen mot Hammarby tidigare i sommar.

– För oss är 15 000 kronor jättemycket pengar, säger Kent Carlzon. Det är tufft för det är kostnader vi inte har budgeterat med.

ANNONS