Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  David Engström jublar Bild: MICHAEL ERICHSEN

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Öis nya drag: Betala vad matchen är värd

  Betala - eller strunta i det.
  Till mötet med AFC Eskilstuna lanserar Örgryte en annorlunda biljettprismodell.

  Örgryte startar om superettan hemma mot AFC Eskilstuna den 30 juli. Ett viktigt möte i jakten på tabellens topplaceringar.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Under tisdagen meddelade klubben att de inte kommer ta något inträdet till matchen. Istället kommer alla åskådare i efterhand att få betala vad de tycker att upplevelsen var värd.

  På sin hemsida skriver klubben:

  "Kanske är du extra nöjd med Diego Montiels dribblingar, David Engströms målnickar, Jacob Ericssons envetna löpande längs vänsterflanken eller stämningen på Östra Stå – här får du möjligheten att premiera prestationerna, känslorna och liret."

  "Kommer märkas om det bli vinst eller förlust"

  Klubbchef Niklas Allbäck förklarar mer:

  – Ursprungsidén kommer från bandet Radiohead. Under tiden då det var mycket piratkopieringar släppte de ett album som fansen fick ladda ner gratis för att sedan betala efter vad man tyckte. Det blev deras bäst säljande album någonsin. När Sould Reklambyrå kom och pitchade idén för oss så nappade vi direkt! Vi tycker att det är en skitbra idé.

  Så vitt Örgryte vet är de först i Sverige att verkställa den här typen av biljettprismodell. Därför har de ingen aning om vad den kommer att resultera i, varken publik- eller intäktsmässigt.

  – Men vi känner att risken är väl värd att ta för att idén är så pass intressant, säger Niklas Allbäck.

  – Vi vill ge nya människor chansen att få upp ögonen för det vi gör. Tycker man inte att det är kul så behöver man inte betala något. Med tanke på det är det klart att det kommer märkas om det blir seger med några mål eller förlust med några mål.

  Senast Örgryte och AFC möttes slutade det 0–0.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.