"Öis känns som ett väldigt bra beslut"

ANNONS
|

Nykomlingen i Superettan har en trupp som till stor del präglas av nya, unga spelare. Tränaren Hans Prytz berättar att många är helt oprövade på den nivån och att man främst jobbar utifrån individuella målsättningar i det här skedet av försäsongen.

– Men det är klart jag har idéer om ett lag, i vissa fall mer långtgående än andra, säger Prytz.

En av de färskaste i truppen är mittbacken Jonathan Azulay, som i förra veckan kom till Öis på lån från IFK Göteborg. Tillsammans med rutinerade David Leinar och nyförvärvet Adam Rosén från Skövde, utgör han trion som slåss om de centrala försvarspositionerna.

ANNONS

– Jag går in i varje träning som om jag ska starta, säger Azulay.

19-åringen fick sparsamt med speltid i IFK Göteborg, och har bara en allsvensk match i protokollet. Tanken är att han nu ska få den speltid han behöver för att fortsätta att utvecklas. Den första tiden i Örgryte beskriver han som positiv och menar att det finns en speciell känsla på Öis-gården; att man känner av traditionen direkt innanför dörrarna.

– Det är jag själv som har pushat för att bli utlånad och Öis känns som ett väldigt bra beslut. Jag ville helst inte flytta från Göteborg, det är här jag bor och har mina vänner.

De senaste två veckorna har varit händelserika för den unge mittbacken. Först övergången till Öis och i tisdags blev han för första gången uttagen till U21-landslaget, som möter England på bortaplan 5 februari.

– Jag hade ingen tanke på landslaget, så det kom lite oväntat. Men jag hoppas att jag får spela några minuter mot England.

Jonathan Azulays främsta mål är att slå genom i Superettan i år, men längre fram finns tankar om större lag och ligor.

– Spanien har alltid varit en dröm, säger han.

ANNONS

Men först väntar alltså match mot Häcken i dag. David Leinar har haft problem med en tand och kommer inte kunna spela. Allt talar därmed för att Jonathan Azulay kommer att få chansen direkt.

– Ingen har lovat något, men jag räknar med att starta, säger han.

Gais tar in mittfältaren Patrik Wallin, 23, från Qviding och planerar att starta honom redan i dagens träningsmatch mot Åtvidaberg på Valhalla. Däremot dröjer debuten för Andreas Augustsson. Troligt mittbackspar i eftermiddag: Björn Andersson och Richard Spong.

Ålder: 19.

Position: Mittback.

Moderklubb: BK Smitten/Askims IK.

Övrigt: Stort fan av FC Barcelona.

Lörd agens matcher på Valhalla IP:

12.00 Örgryte–Häcken.

16.00 Gais–Åtvidaberg.

ANNONS