Öis i underläge efter första mötet – kontraktet i fara

En katastrofal första halvlek men Öis dröm om superettan 2018 lever fortfarande. För det kan man tacka William Atashkadeh.

|

Det brukar heta att börja på bortaplan är att föredra när man får avsluta på hemmaplan. Frågan är om det stämmer för Öis som har en rejäl uppförsbacke efter en minst sagt blek insats på Strandvallen. Efter en ganska pigg inledning med Sören Börjesson som tränare har insatserna blivit allt sämre för Öis.

Mot Mjällby under onsdagskvällen kom en av säsongens svagaste halvlekar – även om det kunde ha blivit en drömstart.

I matchens inledning fick William Atashkadeh bollen och drog till, bollen täcktes av en försvarare och Atashkadeh skrek på straff men domaren, Victor Wolf valde att fria.

Kort därefter täcktes återigen ett avslut från Öis – denna gång skrek fansen efter straff.

Offensivt skapade Öis inte mycket alls i den första halvleken. Bästa målchansen fick Johan Elmander efter ett inspel från Jacob Ericsson.

Desto bättre gick det för Mjällby.

Jacob Ericsson gick in stenhårt i en satsning och domare Wolf lät spelet fortsätta. Då förlorade Fredrik Björck duellen och Joel Enarsson fick chansen och kunde peta in bollen i ett tomt mål efter att han gått förbi Stojan Lukic.

När Daniel Paulsson drog på sig en frispark skulle mardrömmen bli än värre för Öis. Från distans krutade David Löfquist in 2–0 för sitt Mjällby efter en riktig kalasträff. Ett mål som fick hemmapubliken att skandera: "Vi ska tillbaka!".

Lite tur hade Öis i slutet av den första halvleken när Fredrik Björck tappade bollen på mittlinjen och Granit Stagova serverades läget men lyckades missa mål – strax därefter att Mirza Halvadzics vänsterslägga smitit utanför Stojan Lukics ena stolpe.

Om Mjällby-tränaren Jonas Andersson var engagerad och taggad så var Sören Börjesson motsatsen. Kanske letade han febrilt efter telefonnumret till Erik Hamrén som skulle vara hans bollplan men i stället stack utomlands i jakten på sitt nya tränarjobb.

Trots att det bjöds på en av de sämsta halvlekarna under säsongen så valde Sören Börjesson att inte göra några byten alls i paus. Något som såg ut att kunna ge lite resultat när lagkaptenen Johan Hammar två gånger om var nära att nicka in bollen efter hörna.

Bägge gångerna smet bollen dock utanför.

Reduceringen skulle komma och det efter en frispark när William Atashkadeh nickade och tog sedan hand om sin egen retur och tryckte in bollen. Det skulle bli det sista han gjorde på planen innan David Löfquist kapade honom fullständigt.

En satsning som fick Johan Elmander och flera andra att tappa fattningen rejält och Atashkadeh tvingades kliva av med rejäla smärtor och ersattes av Hakeem Araba.

För David Löfquist tog matchen också slut då Wolf drog upp det röda kortet efter kapningen. Något som fick Löfquist att tappa det totalt.

Några fler mål bjöds det inte på Strandvallen utan Mjällby kunde koppla greppet i jakten på ett kontrakt i superettan 2018.

Returen avgörs nu på lördag när det är dags för returmöte i Göteborg.