Öis glädjebesked: Mutumba gör comeback

Han har varit borta i drygt sju månader på grund av en korsbandsskada. I kväll är Martin Mutumba tillbaka i truppen när Öis U21-lag spelar mot Utsiktens BK.

ANNONS
|

Martin Mutumba fick en drömstart i Rödblått när han anslöt till klubben förra sommaren. Men efter den fina starten höll oturen sig framme för yttermittfältaren i början av hösten. I en U21-match mot Gais i september skadade den tidigare AIK-spelaren sig och det stod snartklart att det var en korsbandsskada som Mutumba haderåkat ut för.

Sedan dess har teknikern kämpat med sin rehabilitering av det skadade knät. Och i kväll, när Öis U21-lag möter Utsiktens BK i en reservlagsmatch, är 31-åringen för första gången sedan skadan tillbaka i en matchtrupp.

– Han har jobbat på jättebra och är spelglad. Han vill spela fotboll. Martin har jobbat på mycket på egen hand, men nu behöver han komma in i själva spelet. Tekniken, rörligheten och fyndigheten har han sedan barnsben. Nu är det matchspel han behöver för att få upp konditionen och flåset för att vara med i fler matcher, säger assisterande tränaren Sören Börjesson, som på torsdagskvällenkommer vara med och coacha laget, till klubbens hemsida.

ANNONS
ANNONS