Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

BB150815BB628

Öis ger bort platsen i Superettan – till Öis

Sveriges äldsta fotbollsklubb har ett nytt lag: Örgryte IS FF tog på måndagskvällen över platsen i Superettan från Örgryte IS efter att årsmötet beslutat om en alliansombildning.

Det arbete som pågått i flera år och som syftat till att göra Öis fyra sektioner till fristående föreningar togs på måndagskvällen i hamn under årsmötet.

Sedan tidigare har de tre av föreningarna övergått i egen verksamhet, och nu ska även fotbollen stå på egna ben.

 

Dock blir processen något successiv, eftersom fördelningarna av huvudföreningens tillgångar,  inte är klar. Orsaken är att fotbollen ligger på minus 1,6 miljoner, medan friidrotten ligger på plus 3,2 miljoner. Lösningen blir att fotbollen ska betala en form av bidrag till huvudföreningen – medan friidrotten ska få tillgång till sina pengar genom gradvisa utbetalningar kommande år.

 

Avtalet godkändes på fredagskvällens årsmöte och utan några protester överläts serieplatsen i Superettan från Örgryte IS till Örgryte IS FF. Därmed är Öis nu en alliansförening med fyra separata, självständiga föreningar inom friidrott, Bowling, brottning – och fotboll.

 

Medlemsavgifterna ledde till en liknande diskussion som på IFK Göteborgs årsmöte – men hos Öis vann styrelsens förslag om att höja avgiften till 450 kronor.

Mer text kommer.

Mest läst