Öis föll tungt mot Helsingborg

Offensiv uddlöshet och slapphänt försvarspel. Så kan Öis sista hemmamatch för säsongen sammanfattas. 0-3 mot Helsingborg gör att kontraktet är långt ifrån säkrat. – Vi är inte nära i dag, säger kaptenen Johan Hammar.

|

Första halvlek gick i ett tydligt mönster. HIF bolltrillade sig till skottläge någonstans strax utanför Öis straffområde, någon sköt, Stojan Lukic räddade. På 45 minuter hann han få 13 avslut mot sig – ett av de sista smet förbi veteranen.

Monday Samuel pressade ner bollen mot ena stolproten med vristen. Lukic slängde sig och sträckte ut – men nådde bara luft. Helsingborg fick en ovan anledning att fira. Örgryte, som hade tänkt säkra kontraktet via åtminstone en poäng, såg frustrerat och idélöst ut.

Det var mer eller mindre bara Jacob Ericsson som uppvisade kvalité nog första 45. Vänsterbacken missade knappt en passning, kom förbi sin motståndare gång på gång på sin kant och levererade inlägg på inlägg mot den målofarliga anfallsduon. Det såg ut som det gjort mest hela tiden under Sören Börjessons ledning. Sällskapet är stabilt i de bakre leden, ligger ofta rätt, men har förtvivlat svårt att vara kreativa.

– Vi har dålig inställning i första halvlek. I andra halvlek så har vi inställning men då saknar vi skärpan och kvalitén, säger Johan Hammar.

Med Daniel Paulson avstängd blev de offensiva löpningarna färre, även om Johan Elmander som klivit ner på Paulsons plats, gjorde sitt bästa löpmässigt men utfallet blev sällan bra.

Det blev det inte heller efter paus. Inläggen var många, hörnorna likaså. Men de högkaratiga målchanserna var lätträknade. William Atashkadeh vände och vred sig till en från dålig vinkel – skottet gick utanför. Hakeem Araba nickade relativt ostört vid ett par tillfällen, men riktningen var svag. Det var mer eller mindre allt som Sällskapet skrapade ihop. Det hjälpte inte att Johan Hammar klev upp längst fram som fyrtorn sista 10 minuterna. Örgrytes anfallsspel var helt enkelt undermåligt matchen igenom.

– Vi är inte så kalla som vi behöver vara. Det får vi jobba på i veckan, säger Hammar.

När sedan 170 centimeter långe Lumala Abdu helt allena fick knoppa in 0-2 var läget än sämre. Kunde himlen bli mörkare för Rödblått? Det kunde den.

Hannes Sahlin drog på sig rött kort med fem minuter kvar och på efterföljande frispark satte en av matchens bästa spelare, Darijan Bojanic, 0-3 bakom Stojan Lukic. Nu är Öis lika inblandat i bottenstriden som Göteborgskollegan Gais. Sista omgången kommer avgöra allt. För Öis del väntar Värnamo på bortaplan.

– Man hade helst bara velat spela den matchen i morgon. Men vi får samla gruppen och göra en bra träningsvecka och göra oss redo för matchen, säger Johan Hammar.