Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/8

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Öis erbjuder Hamrén jobb – kan få ny roll

Erik Hamrén, 60, har varit utan jobb sedan tiden som förbundskapten var över. Nu är han på väg tillbaka till Öis, enligt uppgifter till GP. – Det är inget jag kan eller vill kommentera, säger han.

Tidigt under våren 2016 meddelade Erik Hamrén att han skulle lämna landslaget efter den sommarens EM-slutspel i Frankrike. Efter att det svenska landslaget åkte ut redan i gruppspelet så lämnade Hamrén posten.
Sedan dess har han varit utan något fotbollsjobb men nu ser han ut att vara tillbaka in i hetluften.
Enligt uppgifter till GP vill Öis ha in Erik Hamrén i en rådgivande roll under hösten och ha med den förre förbundskaptenen på träningarna ”i den mån han kan”.
Hamrén ska fungera som ett bollplank under hösten och enligt uppgifter till GP kan det bli aktuellt med en fortsättning.
”Han har ett jävla sug efter fotboll”, säger en källa.

Erik Hamrén om uppgifterna.
– Det är inget jag kan eller vill kommentera, säger han.

Klubbens ordförande, Joacim Nordh är även han fåordig.
– Jag har inga kommentarer, säger han.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Under fredagen har Öis haft möten med två tränarkandidater, de två namnen är Roar Hansen och Allan Kuhn enligt uppgifter till GP. Klubbens ordförande, Joacim Nordh bekräftar att klubben har två kandidater men vill inte kommentera några namn.
– Det här är en viktig process för oss och vi villa ha en tränare som ska kunna ta oss till allsvenskan 2020. Det där är lätt att säga och svårare att göra. Men vi har haft några möten men vi är ännu i processen och har inte diskuterat ekonomi eller så. Så även om vi har två kandidater just nu så kan det ändå bli en tredje, säger han.

Allan Kuhn meddelar i kontakt med GP att han inte har några kommentarer till uppgifterna om att han är aktuell som ny tränare för Öis.

Erik Hamrén var tränare för Öis under åren 1998-2004, där han först räddade klubben kvar i allsvenskan och sedan ledde laget till flera topplaceringar innan karriären fortsatte i danska Ålborg och Rosenborg i Norge innan han tog över landslaget 2010. Där blev det sex år som förbundskapten innan han lämnade över facklan till Janne Andersson.