Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

ÖFK ställs mot storlaget: "Fy fan"

De svenska lagens motståndare i Europa-spelet är nu fastställda och för Östersund blev det en riktigt häftig match direkt i kvalet där de ställs mot den turkiska storklubben Galatasaray.

Östersund säkrade platsen i Europa League i och med segern i Svenska cupen. Ett rejält äventyr för klubben som gjort en snabb resa genom seriesystemet.

Och det skulle bli ännu häftigare när lottningen till den andra kvalomgången gjordes klar. I klubbens första Europa-match väntar nämligen det turkiska storlaget Galatasaray.

– Fy fan, jag ser fram emot det. Det är en väldigt svår match. Det är klart att man vill spela för att gå vidare, men det kommer vi fortfarande att göra. Det kommer bli en väldigt rolig match i alla fall, säger anfallaren Saman Ghoddos till Fotbollskanalen.

Publiken på Jämtkraft arena i Östersund kan alltså se fram emot att få besök av storstjärnor som Wesley Sneijder, Nigel De Jong och Lukas Podolski när det första mötet mellan lagen äger rum den 13 juli, returen i Istanbul spelas den 20 juli. 

De två övriga svensklagen i Europa League, AIK och IFK Norrköping, inleder kvalet i Europa League mot lag från Färöarna respektive Kosovo i den första kvalomgången.

AIK möter KI Klaksvik, Färöarna, och IFK Norrköping ställs mot Prishtina, Kosovo. Lagen kliver in i den första kvalomgången och spelar första matchen 29 juni och returmötet den 6 juli.

Se mer från - Europa League
Mest läst