Äntligen tillbaka

|

Det var ett tag sedan Häckens mittfältare var just det. Senast han spelade match var mot Trelleborg den 2 oktober i fjol höstas. Han gick ut i 61.a minuten med trasigt korsband.

Mot Lyngby på Rambergsvallen avslutade han en målrik träningsmatch (3–4) med att knorra in en frispark. Den kvart han spelade var en rolig kvart.

- Det känns jätteskönt att vara tillbaka, även om det är mycket jobb kvar. Jag behöver spela matcher.

Nästa vecka väntar en U21-match och Bjurström vill spela 90 minuter.

Mot Lyngby luftade tränaren Peter Gerhardsson hela truppen. Utom skadade Jonas Henriksson, Daniel Forsell och Martin Ericsson. Den senare avstod spel av säkerhetskaraktär men är aktuell för lördagens allsvenska möte mot Sundsvall.

Lyngby började bäst och trillade tryggt boll på den blöta planen. Det resulterade i 1–0 av David Boysen efter tio minuter och ett Häcken-misstag.

Hemmalaget hade svårt med adresserat passningsspel fick bättre ordning på spelet efter hand. Rene Makondele kvitterade 1-1 i 36:e minuten.

Andra halvlek började som den första. Lyngby rullade runt bra och gjorde både 1–2 och 1–3 genom Patrick Mortensen.

Efter 70 minuter tog Häcken över allt mer och Makondele reducerade till 2–3 med en nickskarv efter Josef karlssons frispark.

Häcken skapade mycket och det fanns frilägen att avgöra för Makondele, Andreas Drugge, Jesper Westermark och Joel Johansson.

Istället satte dundrade Rasmus Nielsen in 2–4 med en kanon från nästan 30 meter. Med minuter kvar gjorde Bjurström 3-4 på frispark.

Peter Gerhardsson tyckte han fått både svar och frågetecken inför Sundsvallsmatchen.

- Vi gick bort oss vid två av deras mål, och Lyngby fick snabba omställningar. Danskarna hade mycket platsväxling i inledningen och vi var inte tillräckligt engagerade för att lösa det. Vi fick bättre bollinnehav längre in i matchen.

Laget från start: Christoffer Källqvist – Kari Arkivuo, Mattias Östberg, Mohammed Ali Khan, Tom Söderberg – Oscar Lewicki, Josef Karlsson – Björn Anklev, Andreas Drugge, René Makondele – Waris Majeed.