Örgryte besegrade Real Sociedad

En rivstart med två mål på åtta minuter bäddade för att Öis kunde besegra La Liga-tungviktaren Real Sociedad i samband med Rödblåtts träningsläger. Alibek Aliev nätade för första gången i Öis.

|

Örgryte fortsätter att visa fin form under försäsongen.

Förra veckan besegrades division 1-laget Grebbestad på Bravida arena och på tisdagen tog rödblått en ny skalp. Den här gången mot samarbetsklubben Real Sociedad, som klubben tog sig an under träningslägret i Spanien.

Efter en riktig rivstart kunde spanjorerna slås tillbaka med 3–1 i en match som spelades 2x35 minuter.

Matchen hann knappt starta innan Daniel Sliper öppnade målskyttet. Ensam med målvakten lobbade mittfältaren in 1–0 i den sjätte minuten.

Ett par minuter senare var det dags igen.

Diego Montiel spelade fram Alibek Aliev, som kunde rulla in bollen i nät. Den tidigare Gais-anfallarens första fullträff i Öis.

Och det var 2–0 till Örgryte i paus.

Ludwigson kom in – och nätade

Den andra halvleken började inte sämre för göteborgarna.

Inbytte Gustav Ludwigson vann bollen högt och avancerade innan han borrade in 3–0 i bortre hörnet.

I den 51:a minuten kunde Sociedads Jorge Martinez-Losa tröstmåla för hemmalaget, när han rullade in 1–3 under inbytte Oskar Blank.

Men närmare än så kom inte La Liga-klubben, som dock inte matchade starkaste laget.

Örgryte vann vilket innebär att Sällskapet nu har tagit sex segrar på sju försäsongsmatcher. Enda förlusten såhär långt kom mot Elfsborg på Borås arena.

Närmast väntar derby mot IFK Göteborg den 24 mars. En match som blir genrep för Örgryte inför superettan-premiären mot Varbergs Bois den 3 april.

Så startade Öis: Stojan Lukic – Danny Ervik, Anton Lans, Hannes Sahlin – Filip Almström Tähti, Jakob Lindström, Diego Montiel, Jacob Ericsson – Simon Nilsson, Alibek Aliev, Daniel Sliper.