Gaistränaren Stefan Jacobsson. Arkivbild.
Gaistränaren Stefan Jacobsson. Arkivbild. Bild: Naina Helén Jåma/TT

Fortsatt tungt för Gais: "Frustrerande"

Gais fick en flygande start på säsongens superetta i fotboll. Efter fyra omgångar hade Göteborgslaget tagit tio poäng och toppade tabellen. Därefter är det inte mycket som har gått den grönsvartrandiga klassikerklubbens väg.

ANNONS

På tisdagskvällen blev det 0–2 borta mot Gif Sundsvall, vilket innebär att Gais har förlorat fem av de sex senaste matcherna – och nu har halkat ned till åttonde plats i tabellen.

– Det är väldigt frustrerande nu, säger tränaren Stefan Jacobsson till GP.

Han fortsätter:

– Vi känner ju att vi gör bra prestationer men står ändå här som förlorare och det blir tungt för alla involverade. Den första halvleken är jag väldigt nöjd med men vi är inte tillräckligt effektiva för tillfället. Man får inte så många målchanser och måste sätta dit bollen när läget kommer. Hade vi gjort ett mål i första så hade matchbilden blivit annorlunda.

ANNONS

För Gif Sundsvalls del, däremot, innebar segern ett positivt trendbrott efter två raka förluster. Dennis Olsson visade vägen i den 51:a minuten med en rackarrökare som gick i mål via både ribba och stolpe – detta trots att det var med högerfoten av den vänsterfotade vänsterbacken. Niklas Dahlström nickade in 2–0 sju minuter senare. "Giffarna" är därmed tvåa i tabellen – två poäng efter ledande nykomlingen Landskrona.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS