Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  David Beckham och Jorge Mas vid en av förhandlingarna om stadionplanerna i Miami tidigare i juli.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Folkomröstning om Beckhams stadion

  När USA går till mellanårsval i höst står David Beckham på röstsedeln. Eller i alla fall hans stadionplaner. Miamis styrande har klubbat att en folkomröstning ska avgöra om fotbollsstjärnan får bygga en MLS-arena i staden.

  Engelsmannen och hans affärspartner har i flera år drivit idén om att etablera en ny klubb för fotbollsligan MLS i Miami. Den senaste planen går ut på att bygga en arena med 25 000 sittplatser där golfklubben Melreese Country Club nu ligger, "vägg i vägg" med flygplatsen. Projektet lockar också med ungdomsplaner, ett hotell med 750 rum och en park för allmänheten.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Jorge Mas, som arbetar ihop med Beckham, förklarar att man ska ordna alternativa arrangemang för golfspelarna, och att det offentliga dessutom slipper saneringskostnader beräknade till 35 miljoner dollar på platsen.

  Väljarna får den 6 november avgöra om satsningen ska kunna gå vidare. Ett eventuellt avtal, som skulle låta Beckhams grupp hyra området i 99 år, måste dock sedan i så fall också godkännas av stadens styrande.

  Den nu 43-årige Beckham avslutade sin aktiva karriär 2013, efter att de sista åren bland annat ha spelat för Los Angeles Galaxy, där nu vännen Zlatan Ibrahimovic är den stora stjärnan.