AZ Alkmaars klubbledning vill följa Belgiens exempel och avsluta ligaspelet i Nederländerna. Arkivbild.
AZ Alkmaars klubbledning vill följa Belgiens exempel och avsluta ligaspelet i Nederländerna. Arkivbild. Bild: Peter Dejong/AP/TT

Flera lag vill avsluta nederländska ligan

ANNONS

Nederländska storklubbarna AZ Alkmaar och PSV Eindhoven gör Ajax sällskap i uppropet om att nationens ligafotboll bör avslutas i förtid på grund av den pågående pandemin.

"Vi anser att den rådande situationen med coronaviruset är extremt bekymmersam och att spela resten av säsongen inför tomma läktare är irrelevant", säger AZ-chefen Robert Eenhoorn till nederländsk media.

På torsdagen meddelade grannlandet Belgien att högstaligan avslutas med Club Brygge som mästare.

Ajax, vars direktör Marc Overmars vill att den nederländska fotbollsligan Eredivisie också stängs helt, leder tabellen på samma poäng (56) men med bättre målskillnad än AZ efter 25 av 34 omgångar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS