Unga slopestylestjärnan Jennie-Lee Burmansson är ett medaljhopp i OS trots att hennes resultat inte ligger till grund för SOK:s medaljmål. Arkivbild.
Unga slopestylestjärnan Jennie-Lee Burmansson är ett medaljhopp i OS trots att hennes resultat inte ligger till grund för SOK:s medaljmål. Arkivbild.

Fler aktiva men färre svenska medaljhopp

Sannolikt åker Sverige med en större trupp till Sydkorea, men medaljförhoppningarna lär bli lägre än inför senaste vinter-OS.

ANNONS
|

För fyra år sedan åkte 105 aktiva till OS i Sotji. Målsättningen var då att ta tio medaljer, vilket överträffades med 50 procent.

I år tror Reinebo på en något större trupp till Pyeongchang.

- Det kommer att bli en bit över hundra. Jag tror att vi kommer att landa i att truppen blir något större än den var i Sotji, men det blir bara en marginell ökning, säger han.

ANNONS

Det återstår fler uttagningar senare i veckan och i nästa vecka. Bland annat ska hockeytrupperna presenteras och de skidskyttar som ska ingå i stafettlagen ska tas ut efter veckans tävlingar i Ruhpolding.

- Och det kan kanske också bli någon mer i freestyle, någon alpin- och någon längdåkare.

Sämre resultat

Först i slutet av nästa vecka kommer Sveriges olympiska kommitté (SOK) att presentera medaljmålet för Pyeongchang-spelen. Redan nu säger Reinebo att de aktivas resultat de senaste säsongerna tyder på att medaljmålet blir lägre än tio medaljer.

- Truppen är inte lika stark som inför Sotji och inför Vancouver (2010). Å andra sidan finns det i flera grenar yngre aktiva som är på väg upp och som till och med har gjort toppresultat, säger Reinebo om de unga talangerna som är uttagna för att se och lära.

- Vi har inte räknat med deras resultat eftersom de inte är etablerade.

ANNONS

Talang ett OS-hopp

En av de som är uttagen som talang är 15-åriga slopestyleåkaren Jennie-Lee Burmansson. Hon har varit på prispallen i säsongens alla tre första tävlingar och leder världscupen.

- Det blir intressant att se hur utfallet i OS blir, säger Reinebo.

TT

ANNONS