Fjorton raka - sedan tog det stopp

ANNONS
|

Efter fjorton raka segrar tog det stopp. Formstarka Skövde – som inte förlorat på de sju senaste matcherna – fick med sig en viktig poäng borta mot mästarlaget (29-29) .

- Lite synd att vi inte lyckades vinna. Vi hade verkligen chansen att avgöra i det sista anfallet. Men just nu känns det ändå okej med en poäng, säger Skövdes landslagspelare Anna-Maria Johansson som var en av matchens största profiler med sina sju mål.

En annan Skövdespelare som ska hyllas är målvakten och den före detta Kärraspelaren Therese Wislander som fick ta över då landslagsmålvakten Lisa Karlsson trasade sönder korsbandet före VM-uppehållet i december.

ANNONS

För Sävehof kom den poängmissen olyckligt. Även om tränaren Magnus Johansson hyllande motståndet för inställningen och viljan att vinna närkamperna så fanns det anledning till oro.

På söndag väntar Viborg hemma i cupvinnarcupen. Förutom de svenska landslagsstjärnorna Johanna Alm och Isabelle Gulldén finns det bollartister på varje position: Christina Pedersen, Grit Jurack, Rikke Skov, Mouna Chebbah, Marit Malm Frafjord är spelare som alla tillhör världens främsta.

En av få profiler som tog för sig och försökte att visa vägen var Jenny Alm. Den 22-åriga skytten gör sin första säsong i Sävehof och efter debuten i höstas har den före detta Kroppspelaren tagit fler viktiga kliv.

- Det börjar lossna igen. Jag hade det tungt efter VM. Jag fick inte mycket speltid och jag tappade i tempo och hade svårt att komma tillbaka mentalt, säger Alm efter matchen.

Tränare Johansson går lite längre:

- Jenny var långt nere i källaren efter VM. Hon hade riktigt jobbigt.

Med hjälp av Sävehofs tränarstab har hon hittat självförtroende igen.

- Det är stor skilland. Jenny var fantastiskt i dag, fortsätter Sävehofs tränare.

Mot Viborg kommer Alm att ställas mot Grit Jurack – tyskan som just skrivit på för ytterligare en säsong med Viborg. En signatur som innebär att hon efter sommaren påbörjar sin 20:e säsong som proffs.

ANNONS

- Herregud, det blir inte lätt. Samtidigt är det väldigt utmanande att få möta henne i en så viktig match. Om vi ska ha en chans mot Viborg måste lyfta oss igen, säger Jenny Alm.

ANNONS