Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/3

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Fjärde världscupsegern för Näslund

  Fjärde segern i världscupen den här vintern, 100 nya poäng och nästan 100 000 kronor rikare. Livet leker för skicrosstjärnan Sandra Näslund

  Efter den överlägsna finalsegern i Idre Fjäll hyllades 21-åringen i målområdet av svenska ledare, lagkamrater och internationella konkurrenter.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Och på läktaren hade hon en egen hejaklack.

  Släktingar och vänner samlades under en banderoll, prydd med en bild på Sandra och med texten "Made in Kramfors".

  - Den hade jag inte sett. Snyggt. Skönt och kul att vinna på hemmaplan. Jag har ett ganska stort gäng som är här och kollar på mig. Det är hela släkten, lite Kramforsbor och andra vänner, säger hon.

  Jagar ny seger

  Supportrarna kommer tillbaka på söndagen. Sett till Näslunds form och kapacitet talar mycket för att de får fira hennes sjunde seger i världscupen bara 24 timmar efter den sjätte.

  - Kul att hon fick visa i finalen hur överlägsen hon är just nu. Nu gäller det att bibehålla formen fram till februari, säger sportchefen Joar Båtelson.

  Underförstått: Har Sandra Näslund toppat formen för tidigt med nästan sex veckor kvar till OS i Pyeongchang, säsongens höjdpunkt och dit hon åker som en av Sveriges främsta guldfavoriter?

  Det får tiden visa, men själv tar hon inte något för givet och håller inte med om att hon varit sportens dominant det senaste året.

  - Dominerat skulle jag inte säga, men det är kul att vara med där i toppen och hålla en hög nivå hela tiden. Det känns som om jag är i väldigt bra form. Jag tror att jag kan utvecklas än mer, men jag åker bättre än någonsin just nu.

  Och respekten för konkurrenterna är total.

  - Det känns som om de är nära. Det såg man i semifinalen, ett litet misstag och man blir hårt straffad, säger Näslund.

  Snabb i starten

  I semifinalen smet schweiziskan Fanny Smith förbi, men i finalen var hon chanslös, precis som fransyskan Marielle Berger Sabbatel och kandensiskan India Sherret.

  Med segern drygade Näslund ut sin ledning i den totala världscupen. Hon har 520 poäng, 106 fler än tvåan, tyskan Heidi Zacher.

  En stor del i Näslunds framgångar ligger i hennes snabba starter. Sportchefen Joar Båtelson:

  - Hon är väldigt duktig på att anpassa sin startteknik efter farten. Tappar hon något väljer hon en ny kombination. Vi i det svenska laget har tränat mycket på det och i stort sett varje dag på träningslägren byggt om starterna. Det visar att det lönar sig i en tävlingssituation.

  Näslund håller med.

  - Starterna fungerade väldigt bra. Det har de inte gjort på träning så det är kul att jag får till det här. Jag tror att jag är ganska bra på att jobba i terrängen och när det är trixiga grejor är jag bra på att få med mig farten.

  Alexandra Edebo och Lisa Andersson var övriga svenskor i tävlingen. De slogs ut i kvartsfinal och kom på 14:e och 15:e plats.