Finlands Aatu Räty (34) och Joakim Kemell (37) firar ett av målen mot Lettland.
Finlands Aatu Räty (34) och Joakim Kemell (37) firar ett av målen mot Lettland. Bild: Jason Franson/The Canadian Press/AP/TT

Finland körde över Lettland i JVM-premiären

ANNONS

De finländska ishockeyjuniorerna krossade motståndet i sin första JVM-match i Edmonton i Kanada. Lettland besegrades med 6–1.

Joakim Kemell kammade hem fyra poäng genom två mål i första perioden och två assist i den tredje. Lika många poäng fick Aatu Räty genom ett mål och tre assist.

– Vi spelade bra, men naturligtvis tror vi att vi kan förbättra oss och spela bättre nästa match. Men just nu är vi nöjda med hur det gick i dag, säger Kemell enligt mästerskapets sajt.

Klavs Veinsbergs gjorde Lettlands enda mål.

Finlands ishockeyjuniorer siktar på sitt sjätte JVM-guld, de tidigare gulden bärgades 1987, 1998, 2014, 2016 och 2019. Så sent som i fjol tog de hem ett brons, även då i Edmonton.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS