Ferry: "Jag har bra löparben och smala fotleder"

ANNONS
|

Hur är läget?

– Det är bra. Jag ska snart ut på ett rullskidspass.

Se där ja! Då är du inte på plats i Göteborg än?

– Nej, vi är på landslagsläger på Bosön. Jag flyger till Göteborg i morgon runt klockan nio. Sen hoppas jag bara att jag hittar till starten. Min orienteringsförmåga är inte så bra, men det borde väl finnas någon som kan leda mig rätt.

Om du nu kommer fram, vad har du för förväntningar på varvet?

– Det ska bli kul och det ser ju ut att bli bra väder. Men det ska mest bli en trevlig löprunda. Folk har fått anmäla sig för att springa och snacka skit med Björn Ferry. Det är ungefär 800 som anmält sig så det blir nog kul. Sen kommer vi ha vallarbussen och montrar där och folk kommer kunna testa på skidskytte, så det blir nog ett trevligt event. Själva loppet kommer jag jogga runt på 1:51.

ANNONS

Jogga runt?! Jag som tänkte lyfta fram din fina tid från Västerbotten DM 2011 där du genomförde milen på 31:49. Med lite snabb huvudräkning hade du i samma tempo sprungit Göteborgsvarvet runt 1:10:00.

– Jo, jag hade nog kunnat sikta på det och visst hade det varit kul att satsa. Det är dock lite för tidigt på säsongen för det, och en lite för stor risk. Det hade ju inte varit kul att bryta benet. Men någon gång ska jag satsa, kanske om två år.

Det är klart. Jag såg att du i alla fall skulle ha sällskap av ett gäng andra skidskyttar, exempelvis Fredrik Lindström och Carl-Johan Bergman?

- Nja, talangen från Anundsjö ska inte springa. Han ska vara vid montrarna. Han är grym på att jonglera med grodor så han ska ägna sig åt det. Tror inte heller att Carl-Johan ska springa. Han har fått en skivstång på bröstet och åkt hem till Norge. Men några av damerna ska nog springa tror jag.

De flesta löparna är ju väldigt små och lätta i kroppen. Du är en Björn på 194 centimeter och 82 kilo, inte de bästa förutsättningarna?

– Så är det ju. De flesta har ju en överkropp som en galge. Men jag har bra löparben, smala fotleder som kenyanerna och lungor som en häst.

ANNONS

Hur ser säsongsförberedelserna ut annars då?

– Vi drog igång den 29:e april och i förra veckan var vi på cykelläger på Mallorca. Det här är som en återhämtningsvecka och efter Göteborgsvarvet åker jag hem till Storuman för att träna innan det bär iväg igen. Jag har inte varit hemma på ett par veckor, men så är det att vara rockstjärna.

ANNONS