Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

170911-shefavoriter-528197_se.gp_1.jpg
Höörs lagkapten Sofia Hvenfelt under måndagens upptaktsträff för damligan i handboll, SHE, i Malmö.

Favoriten Höör vill spela de stora matcherna

Med ett överraskande SM-guld kommer även ett favoritskap. Lilla Höör tippas vinna grundserien före giganten Sävehof.

Sävehof har vunnit grundserien de sex senaste säsongerna, men Partilleklubben lyckades inte ta sitt nionde raka SM-guld i finalen i Malmö arena i våras. H65 Höör från Skåne skrällde rejält och fick fira klubbens första SM-titel.

- Det var en fantastisk upplevelse, men nu är det ny säsong och vi har fokus på det. Vi började träna en vecka efter guldet, säger lagkaptenen Sofia Hvenfelt och skrattar.

Missade Champions League

Höörspelarna kom hem vid halv tre natten mot måndag från tyska Erfurt. Det svenska mästarlaget nådde kvalfinalen till Champions League-gruppspelet, men väl där blev Thüringer HC för svårt (24–33).

- Klart vi drömde om att spela i Champions League och vi är besvikna över det, men vi mötte ett väldigt bra lag. Nu går vi in i steg 3 i EHF-cupen och vinner vi det dubbelmötet får vi spela gruppspel där i stället, säger Hvenfelt.

Sedan SM-guldet i våras har Höör tappat skyttedrottningen Cassandra Tollbring (Larvik) och målvakten Jessica Ryde (Midtjylland) samt kulturbäraren Jasmina Djapanovic (slutat). Trots detta tippar tio av elva konkurrenter att Höör vinner grundserien.

- Serien känns öppnare än på länge och det är väl därför många sätter stor press på oss, säger den 21-åriga mittsexan.

Sävehof har förlorat landslagstrion Johanna Bundsen (målvakt), Loui Sand och Jamina Roberts samt lagkaptenen Elin Enhörning. Tränaren Henrik Signell tippar själv klubben som fyra i grundserien.

- Vi har inte värvat spelare av den kaliber som vi har tappat utan tänker lite mer långsiktigt, säger Signell.

"Hålla en hög klass"

Sävehofs lagkapten Linnea Pettersson:

- Jag tror att vi fortfarande kommer att hålla en hög klass trots flera tunga förluster. Vi har tagit in ung entusiasm och talang i stället, så det finns väl lite risk för att det kan bli lite mer svajigt än vad vi är vana vid, säger den 22-åriga mittnian.

Fakta: Damhandbollsligans tips

Under svenska damhandbollsligans upptaktsträff i Malmö tippade elitklubbarna hur grundserien säsongen 2017–2018 slutar. Här är klubbarnas tips:

1) Höör.

2) Sävehof.

3) Lugi.

4) Skuru.

5) Kristianstad.

6) Irsta.

7) Boden.

8) Skövde.

9) Heid.

10) Önnered.

11) Skara.

12) Eslöv.

Mest läst