Dennis Andersson tidigare i veckan. Foto: Jenny Ingemarsson
Dennis Andersson tidigare i veckan. Foto: Jenny Ingemarsson

”Fantastiskt att så många samlas för att titta”

Det var en nöjd turneringsgeneral som summerade veckan under lördagens finalpass. Redan nu passade han också på att bekräfta en liten nyhet inför nästa år, då ska det spelas Gothia cup även i Alingsås.

ANNONS
|

Dennis Andersson är generalsekreterare för Gothia Cup och den som delar ut de flesta medaljerna under finalerna. När han summerar veckan är han nöjd.

– Det går inte att undgå att imponeras av organisationen. Alla funktionärer, ledarna och spelarna, det är ett samarbete där alla är med och skapar turneringen, säger Dennis.

Han fortsätter:

– En sådan här vecka gör ju en fylld med positiva känslor. Det är få förunnat att ha det jobbet jag har där jag kan träffa så många människor från hela världen. Jag har nästan gått runt med tårar i ögonen när lag och ledare förklarat hur mycket det betyder att vara här.

ANNONS

Dennis berättar att veckan fungerat bra och känslan varit positiv genom hela turneringen. Inför nästa år adderas ytterligare en spelort till turneringen. Alingsås kan se fram emot Gothia-matcher. En åtgärd som är tänkt att lätta på trycket för Göteborgs planer och skolor.

– Vi har märkt hur populärt Kungsbacka har blivit bland lagen. Så nu utökar vi med Alingsås för att lätta på trycket ännu mer för de andra spelplatserna. Det kommer fungera som både förläggning och spelplats, berättar Dennis Andersson.

Turneringsgeneralen passar även på att hylla deltagarna och göteborgarna som sett till att veckan blivit så pass lyckad. Tusentals göteborgare har samlats på Heden under veckan, och under lördagen var uppemot 15 000 på Ullevi för att se finalerna.

– Jag blir ju lite färgad av Heden och SKF arena såklart där har det på eftermiddagarna varit 6000-7000 åskådare. Det är siffror som många allsvenska klubbar skulle vara avundsjuka på. Det är ganska fantastiskt att så många samlas för att titta på ungdomsfotboll, avslutar Dennis Andersson.

ANNONS