Max Friberg. Arkivbild.
Max Friberg. Arkivbild. Bild: Andreas Hillergren/TT

Fall framåt för Tre Kronor – föll i förlängning

Tre Kronor tappade ledningen två gånger mot Tjeckien. 2–3-förlusten efter förlängning var i alla fall ett fall framåt efter förlusten mot Ryssland.

Efter 4–6 mot ryssarna såg det länge bättre ut när Sverige fortsatte VM-genrepet i Czech Hockey Games mot hemmanationen i Prag.

– Jag tycker ändå att vi spelade helt okej, även om vi kan göra saker bättre, säger Pär Lindholm till SVT.

Det svenska ledningsmålet kom i mittperioden när just Lindholm stod bakom kassen och hittade Max Friberg framför densamma. Friberg sköt 1–0 där och bjöd tillbaka till kedjekamraten Lindholm med knappt sex minuter kvar av tredje perioden. Då betydde Lindholms mål 2–1 för Tre Kronor, eftersom Filip Zadina tidigare hade kvitterat för tjeckerna och spräckt Adam Reideborns nolla.

Det var också Zadina, till vardags i Detroit Red Wings, som gjorde 2–2-målet med mindre än fyra minuter kvar av ordinarie tid.

I förlängningen gjorde Matej Stransky avgörande 3–2 när Sverige inte riktigt hängde med i svängarna.

– Det är klart att det är tungt, jag tycker att vi hade kunnat kriga ut det här och vinna den här matchen, säger Pär Lindholm till SVT.

Tre Kronor avslutar Czech Hockey Games mot Finland på lördag. En vecka senare inleder man sitt spel i VM i Riga mot Danmark.