Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Hanna Falk vann världscupsprinten i Dresden.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Falk bäst när svenskorna dominerade stort

  Favoriten Stina Nilsson föll i finalen. Ändå blev det dubbelt svenskt i fristilssprinten i Dresden. Hanna Falk tog sin tredje världscupseger när hon vann före Maja Dahlqvist.

  De svenska längdåkarna dominerade stort i tyska Dresden när de bästa norskorna valde att stanna hemma och tävla i de norska mästerskapen. Det blev svenska segrar i samtliga fem kvartsfinaler och fyra av åkarna tog sig till final.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Där var Hanna Falk bäst av alla. Efter en bra start kontrollerade den 28-åriga sprintspecialisten loppet och var för första gången på sju år först över mållinjen.

  - Det var ett tag sen, säger hon till SVT.

  "Bara att köra"

  Segern betyder mycket efter en tuff start på säsongen.

  - Jättemycket. Jag hade tunga ben i stort sett i alla lopp före jul men nu har jag fått en månads träning och formen börjar komma. Jag har tränat mer klassiskt med tanke vad som komma ska (den individuella sprinttävlingen i OS körs i klassisk stil) men det här verkar passa mig bra, säger Falk efter att ha dominerat på den korta och platta banan i centrala Dresden.

  Nyckeln till segern var den dåliga starten i semifinalen.

  - Jag hade bestämt mig i dag och blev förbannad efter semin. I finalen gick det bättre. Jag tog mig fram i front och sen var det bara att köra, säger Falk.

  "Är ganska arg"

  Överraskningen Maja Dahlqvist blev tvåa bakom Falk och Anna Dyvik slutade femma.

  Storstjärnan Stina Nilsson föll i finalen i sin tävlingscomeback men tog ändå över förstaplatsen i sprintvärldscupen från norskan Maiken Caspersen Falla.

  - Jag är ganska arg. Fysiskt fick jag absolut svaren jag ville ha i dag. Det kändes väldigt bra i kroppen och jag är precis där jag vill vara. Det var synd att jag inte fick chansen hela vägen in, säger Nilsson till SVT.

  Amerikanskan Sophie Caldwell blev trea i finalen.