Häckens Daleho Irandust gratuleras efter sitt första allsvenska mål, 1–0 mot Sirius.

Första målet för Häckens stortalang

Häckens stortalang Daleho Irandust har haft sitt livs fotbollsvecka, men det höll inte hela vägen till seger mot Sirius. Christer Gustafsson satte 2–2 på tilläggstid.

|

Daleho Irandust gjorde sitt första mål i allsvenskan när han trädde in 1–0 mot Sirius med sin känsliga vänsterfot – och det var inte den enda höjdpunkten den senaste veckan.

18-åringen fick starta derbyt mot IFK Göteborg i tisdags, 4–0, och har mellan matcherna skrivit på ett fyra och ett halvt år långt kontrakt med Häcken.

- Många säger att det går snabbt i fotboll. Jag fick starta derbyt – det var min största match hittills. Sedan visade de förtroende för mig och ville skriva ett långt kontrakt. Och så målet. Det kändes oerhört bra. Obeskrivligt faktiskt, sade Irandust till C More.

Moses Ogbu kvitterade för Sirius i början av andra halvlek men tre minuter senare satte Alhassan "Crespo" Kamara 2–1 för Häcken på straff sedan Johan Andersson dragit omkull Egzon Binaku.

I den 81:a minuten såg Nasiru Mohammed ut att vara på väg att avgöra matchen men han blev avblåst (och varnad) för hands – vilket av tv-bilderna att döma var tveksamt – när det bara återstod att rulla bollen i öppet mål.

I stället slog Christer Gustafsson till med vänstern när tiden höll på att rinna ut, i den första av fyra tilläggsminuter.