Förslaget: Ge alla ledigt efter Super Bowl

Varje år tvingas hundratals miljoner amerikaner att pallra sig iväg till jobbet på måndagen efter festligheterna på Super Bowl-söndagen. Nu ger ett företag sina anställda ledigt - och hoppas att politikerna följer deras exempel.

ANNONS
|

Super Bowl är ett av världens största idrottsevenemang. Finalmatchen i den amerikanska fotbollsligan ses varje år av hundratals miljoner människor.

Många passarocksåpå att festa till det under den så kallade Super Bowl-söndagen, och tvingas gå till jobbet måndagen efter - lite mindre utvilade än vanligt.

"Sämsta dagen på jorden"

Nu vill ett företag ändra på den saken. Det är ketchup-tillverkaren Heinz som i en video på Youtube meddelar att de ger alla sina anställda ledigt

– Under de senaste 50 årsen har den bästa dagen på jorden direkt följts av den sämsta dagen på jorden, säger företageti videon.

Vill skapa ny helgdag

Heinz ger alla sina anställda i USA ledigt på måndagen efter årets Super Bowl och meddelar dessutom att de kommer att skicka ett förslag till kongressen om minst 100 000 personer skriver på deras namnlista.

ANNONS

– Ni kan vara delaktiga i att skapa en ny nationell helgdag.

Lady Gaga gör årets halvtidsshow

Årets Super Bowl spelas på NRG Stadium i Houston, Texas på söndagen den 5:e februari och det ärAtlanta Falcons och New England Patriots som möts.

Superstjärnan Lady Gaga kommer att uppträda i halvtid.

ANNONS