Max Wahlgren avgjorde för Pixbo.
Max Wahlgren avgjorde för Pixbo. Bild: PER WIKLUND

Förlängningsseger för Pixbo

I förra matchen blev det målkalas för Pixbos herrar som gjorde hela nio mål mot Linköping. Mot Helsingborg blev det betydligt mer målsnålt.

|

De 514 personerna som tagit sig till Idrottens hus i Helsingborg för att se hemmalaget ta emot Pixbo bjöds på en målsnål tillställning.

Efter första perioden stod det 1-1 efter att Jonathan Nilsson gett hemmalaget ledningen. Två minuter senare kvitterade Martin Östholm, efter assist från Max Wahlgren, för gästerna.

Fler mål blev det inte under ordinarie tid. Efter två mållösa perioder togs matchen till förlängning. Väl där behövde Max Wahlgren bara två minuter innan han på straff sköt segern till Mölnlyckelaget.

Segern betyder att Pixbo nu ligger tre poäng före Växjö IBK i tabellen och befäster sin tredjeplats. Upp till IBF Falun på andraplats är det nu åtta poäng.

I nästa match väntar tabelljumbon när Thorengruppen SK från Umeå kommer på besök.