Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

180215-osskidordamsvenskor-616608_se.gp_1.jpg
Svenska Ebba Andersson i mål i 10 kilometer fristil i Alpensia skidcenter i vinter-OS i Pyeongchang, Sydkorea.

Fördel Falk i kampen om stafettplats

Charlotte Kalla och Stina Nilsson är givna i laget när det är dags för nästa medaljjakt för längddamerna. Men vilka blir övriga två i stafetten på lördag? Förmodligen Ebba Andersson och troligen Hanna Falk.

Bakom Kalla och den guldambition som slutade med ett silver körde OS-debutanten Andersson för en ny topplacering.

Kanske till och med en medalj.

Men den stuns och det tryck hon hade i benen när hon var ytterst nära att knipa ett sensationellt brons i skiathlonen, ville inte infinna sig i fristilsmilen. Att bli nummer 13 i ett OS är inte fy skam, inte alls, men Ebba Andersson hade hoppats nå lite högre i resultatlistan.

Och än hellre kapat i tidsdifferensen till Ragnhild Haga, norskan som besegrade Kalla i guldkampen. En minut och dryga 32 sekunder bakom... nej, det var för mycket.

"Gjorde vad jag kunde"

- Jag hade inte lika pigg kropp som i lördags (i skiathlon) men jag gjorde vad jag kunde för dagen. Jag var verkligen sugen på att tävla men ibland blir det inte som man tänkt sig. Jag fick inte de svar jag hade hoppats på, säger hon.

I VM-debuten i Lahtis förra året bidrog Ebba Andersson starkt till stafettsilvret. Hon vill gärna hugga i en gång till – men det beslutet överlåter hon åt förbundskapten Rikard Grip och det övriga ledarteamet.

- Jag är jättesugen på att åka bättre än så här och jag åker gärna stafetten. Vilken sträcka har ingen större betydelse, men helst inte fjärdesträckan. Annars kvittar det.

Sliten Falk

Hanna Falk brände mycket energi i tisdagens sprint, där hon kom femma i finalen. Det märktes i fristilsloppet.

21:a platsen är inget hon lär springa runt och berätta om för andra idrottare i OS-byn.

- Jag tycker att jag var lite muskulärt sliten i låren tidigt i loppet. Jag försökte göra allt och kriga för varje sekund och placering. Sprinten sitter nog lite i kroppen. Grundformen känns bra, men benen var inte riktigt hundra i dag. Jag gav det jag hade.

Besviken Ingemarsdotter

Men Falk var före Ida Ingemarsdotter och det kan – tillsammans med insatsen i sprint – mycket väl betyda att hon tar plats i stafettlaget.

Ingemarsdotter 34:e plats var en klar besvikelse.

- Det var inte det man hoppades på, jag krigade och gjorde det jag kunde i spåret men är inte där jag vill vara, säger Ingemarsdotter.

Ett fall gjorde inte dagen roligare.

- Jag fastnade i manchestern (den räfflade snön vid sidan av spåren) när jag skulle hoppa in i spåret och for i backen, säger hon.

Mest läst