Frölunda föll tungt mot HV71 – efter mardrömsstarten

Vändning mot Växjö trots underläge med 0–3. Mot HV71 var det nära men den här gången blev det aldrig någon vändning.

|

Mot Växjö i säsongspremiären blev det en mardrömsstart för Frölunda. Då var det underläge med 0–3 innan vändningen skulle komma och det tillslut blev seger med 4–3 för Frölunda efter att Oliwer Fjellström slagit till med ett hattrick.

Fjellström fick dock inte åka med till mötet med HV71 när en betydligt mer rutinerad duo var redo för spel igen.

Men trots att både Joel Lundqvist och Ryan Lasch var tillbaka i laget blev det inte någon

bättre start mot HV71 under torsdagen i Kungsbacka Ishall.

Det blev en än värre start på matchen.

Redan efter den första perioden var det 0–3 på tavlan efter att Markus Ljungh gett gästerna ledningen efter ett riktigt klapp-klapp-mål. Samme Ljungh skulle utöka för HV71 ett par minuter senare.

Mardrömmen för Frölunda var dock långtifrån över.

Anton Bengtsson tog vara på en svag retur från Johan Gustafsson och vips så var det underläge med 0–3 för Frölunda för andra matchen i rad.

Den andra perioden skulle bli ett fall framåt för Frölunda. Detta när Max Friberg fick pucken och bjöd på en riktigt fin individuell prestation när han lurade Felix Sandström i HV-målet och petade in reduceringen för Frölunda.

Ett mål som tände till Frölunda som skapade en hel del chanser efter det målet.

Tim Söderlund fick chansen flera gånger om, Simon Hjalmarsson fick chansen, Joel Lundqvist och Ryan Lasch likaså men pucken den ville inte in.

Senast mot Växjö vändes underläge till seger. Mot HV71 blev det ingen vändning men siffrorna skulle hyfsas till. Detta när Ryan Lasch hittade fram till Joel Lundqvist i powerplay och lagkaptenen kunde trycka in pucken bakom Felix Sandström.

Någon kvittering blev det dock aldrig för Frölunda som och Roger Rönnberg som ändå plockade ut Johan Gustafsson i slutet av matchen för en extra forcering. Istället fick Frölunda inkassera säsongens första förlust.