Victor Ejdsell hade anledning att jubla mot Malmö då han stod för två mål.
Victor Ejdsell hade anledning att jubla mot Malmö då han stod för två mål. Bild: Andreas Hillergren/TT

Färjestad förlängde segersviten

Färjestad ångar på som ett av ligans formstarkaste lag – och borta mot Malmö visade Victor Ejdsell vägen. Igen.
– Att hitta sitt namn i målprotokollet är alltid fint, säger tvåmålsskytten Victor Ejdsell till C More efter segern med 4–3.

Färjestad fortsätter att vara en mardrömsmotståndare för Malmö och har nu vunnit de fem senaste matcherna lagen emellan. Samtidigt har Färjestad gått och blivit en mardröm för många lag i SHL.

Den här gången var det kedjan med Per Åslund, Linus Johansson och Victor Ejdsell som banade väg för Färjestads tredje raka trepoängare.

Klockan stod på 41 sekunder i den första perioden när Åslund styrde in 1–0 i nättaket. Klockan stod sedan på 42 sekunder i den andra perioden när Ejdsell utökade den ledningen.

– Jag tycker att vi som enhet spelar bra med varandra, vi ligger nära och checkar hårt. Förr eller senare får vi chanser och då är det gött att sätta dit pucken också, säger Victor Ejdsell i C More.

Tionde målet

Adam Ollas Mattsson reducerade för Malmö med sitt första mål för säsongen, men gästerna svarade snabbt med ett 3–1-mål i numerärt överläge. Återigen var Ejdsell sist på pucken och målet betydde hans fjärde mål på de tre senaste matcherna.

Målet var säsongens tionde för Ejdsell, som återvände till Färjestad efter ett kort äventyr i Nordamerika och spel i NHL samt AHL.

– Att hitta sitt namn i målprotokollet är alltid fint, säger han i C More.

Svensson tillbaka

Michael Lindqvist gjorde sedan 4–1 i den andra perioden och då såg det ut att vara avgjort. Men Malmö kom tillbaka starkt i den tredje perioden, och skapade liv i matchen igen efter två mål av – passande nog – den före detta Färjestadsspelaren Max Görtz.

Trots en intensiv slutforcering stod målvakten Markus Svensson, som var tillbaka i kassen efter fyra matcher i spelarbåset, för en rad avgörande räddningar som innebar nya poäng för tabelltrean Färjestad.