Erik Karlsson avgjorde mot Rangers

ANNONS
|

Svenskarna Henrik Lundqvist och Erik Karlsson spelade som förväntat huvudrollerna i sina respektive lag, New York Rangers och Ottawa, i det första kvartsfinalmötet.

Backen och Ottawas lagkapten Erik Karlsson fastställde slutresultatet med drygt fyra minuter kvar av matchen. Framspelad av Mike Hoffman gjorde han sitt första mål i slutspelet.

Karlsson sköt från en till synes omöjlig vinkel vid sidan av målet. Lundqvist var skymd och pucken tog i sidan på hans hjälm och gick in i mål.

- Med tanke på det stora antalet skott vi hade på mål så förtjänade vi att ett av dem skulle gå in, säger Karlsson till NHL:s sajt.

ANNONS

Rangers-målvakten storspelade och gjorde 41 räddningar totalt i matchen. Han säger att han är nöjd med sin insats men att han är besviken över att det trots hans fina spel blev förlust.

- Jag spelade mitt spel och gjorde det rätta och sedan slutar det med en situation där du inte ser pucken och du väntar på den i stället för att vara lite mer aktiv, säger Lundqvist till NHL:s sajt.

- Det finns mycket att glädjas åt. Hur jag kände, hur vi spelade som lag – vi hade många chanser. Just nu, när spelet är som det är, finns det inte plats för många fel, säger han.

Lundqvist gjorde hela 21 räddningar i den första perioden, vilket är rekordmånga under en period i en slutspelsmatch för svensken, enligt Elias Sports Bureau.

Den andra kvartsfinalmatchen mellan lagen spelas i Ottawa natten till söndag, svensk tid.

TT

Fakta: Så spelas andra omgången

Avgörs i bäst av sju matcher:

+ Nashville–St Louis 1–0, (Andra matchen spelas i St Louis, natten till lördag, svensk tid)

+ Anaheim–Edmonton 0–1 (Anaheim, natten till lördag)

+ New York Rangers–Ottawa 0–1 (Ottawa, natten till söndag)

+ Washington–Pittsburgh 0–1 (Washington, natten till söndag)

ANNONS