En vinst på åtta matcher för Elfsborg

ANNONS
|

Elfsborg orkade aldrig riktigt störa Häcken. Häcken kopplade tidigt greppet om matchen och efter 1-0-målet orkade Elfsborg aldrig jobba sig ikapp.

– Det var en rättvis seger för Häcken. Vi börjar ganska bra och tar ett litet grepp om händelserna men blir lite mer stillastående. Efter ledningsmålet har vi svårt att få till det vi vill göra. Vi försöker spela men lyckas inte, ger bort en del bollar till häcken som ställer om snabbt, sa Elfsborgs tränare Magnus Haglund efter matchen.

Haglund berättar att de försökte göra förändringar i paus, både i att lyfta laget och i formationsförändringar. Men efter Per Fricks utvisning tre minuter in i halvleken försvann de möjligheterna.

ANNONS

– Allt i allt var det en rättvis seger men vi fick aldrig se vad de eventuella förbättringarna kunde ha gett oss, säger han.

Elfsborg är inne i en tung svacka och förlusten mot Häcken innebär att laget endast vunnit en match av de åtta senaste. Något som Haglund lyfter som en av anledningarna bakom dagens förlust.

– När man har vunnit en på åtta då sviker självförtroendet. Då blir det svårare att få gjort saker och ting, menar Magnus Haglund.

I nästa omgång väntar Djurgården, som ligger på andra plats i tabellen, för Elfsborg.

ANNONS